Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, όπου αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα της ΕΡΤ.

samaras_venizelos_koyvelisΤο «παρών» δίνει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας επεξεργάζεται πρόταση που προβλέπει την επαναπρόσληψη περίπου 1.200 υπαλλήλων της ΕΡΤ, ως διέξοδο από την κρίση που ταλανίζει την συνοχή της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση έχει ατύπως ήδη κοινοποιηθεί στους δύο μικρότερους κυβερνητικούς εταίρους, χωρίς μέχρι στιγμής ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ να έχουν τοποθετηθεί.

Στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας το βράδυ της Τρίτης μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει μία σοβαρή πρόταση για το τι μέλλει γενέσθαι με την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποια πληροφορία για το τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών.

Σε ό,τι αφορά την ΔΗΜΑΡ, πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως ο κ. Κουβέλης είναι εντονότατα ενοχλημένος από το γεγονός ότι πολλά δημοσιεύματα τον εμφανίζουν ως τον μόνο αρχηγό που είναι αδιάλλακτος ενόψει της συνάντησης, ζητώντας μάλιστα από συνεργάτες του τα ονόματα των «γαλάζιων» υπουργών που έχουν αθετήσει δεσμεύσεις τους έναντι του Αντώνη Μανιτάκη, όπως και πλήρη στοιχεία για το ποιες ακριβώς υποχρεώσεις ανέλαβαν και ουδέποτε τήρησαν.

Πηγή: skai.gr