Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε χθες (17.06.2013) το βράδυ, σε περιοχή της Αθήνας «μίνι καζίνο», που λειτουργούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου).
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά τέσσερις (4) αλλοδαποί, από τους οποίους δύο γυναίκες (29χρονη υπήκοος Αλβανίας και 26χρονη υπήκοος Μολδαβίας) ως υπεύθυνες του καταστήματος και δύο άνδρες (45 και 49 χρόνων, υπήκοοι Φιλιππίνων) που συμμετείχαν ως παίκτες στα απαγορευμένα παίγνια. Επίσης, αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος (37χρονος υπήκοος Αλβανίας), ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει κατά περίπτωση, παραβάσεις, της νομοθεσίας περί παιγνίων, της νομοθεσίας για τη προστασία του ατόμου από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για στέρηση της άδειας λειτουργίας καταστήματος καθώς και άδειας εργασίας υπαλλήλου
Ο 49χρονος υπήκοος Φιλιππίνων κατηγορείται επιπλέον για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, σύμφωνα με την οποία διατασσόταν η σύλληψή του και προσωρινή κράτηση του για υποθέσεις “εισαγωγής και παραλαβής” ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια κατ΄ εξακολούθηση. Για την υπόθεση αυτή ο συγκεκριμένος αλλοδαπός προφυλακίστηκε σήμερα.
Επιπλέον, σε βάρος του 45χρονου υπηκόου Φιλιππίνων, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Αθηνών.
Παράλληλα, στο κατάστημα διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας (μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού και μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης Φ.Τ.Μ), για τις οποίες συντάχθηκαν σχετικές εκθέσεις και θα υποβληθούν στην αρμόδια Εφορία και το αρμόδιο υποκατάστημα Ι.Κ.Α. αντιστοίχως.
Κατά την έρευνα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δέκα έξι (16) οθόνες Η/Υ,
• δέκα πέντε (15) κεντρικές μονάδες
• ένας (1) καταμετρητής πόντων
• ένας (1) διαχωριστής εικόνας (spliter) και το
• χρηματικό ποσό των ογδόντα (80) ευρώ.
Σημειώνεται ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελείτο από τέσσερις (4) κάμερες, καταγραφικό μηχάνημα και δύο (2) οθόνες, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας των χώρων και των εισερχομένων – εξερχομένων ατόμων, ενώ διέθεταν δύο (2) ειδικά χειριστήρια απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα παραδοθεί στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) για φύλαξη.
Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.