Κουρέλια, σκουπίδια και ό,τι άχρηστο μπορείτε να φανταστείτε χρησιμοποιούν τα παιδιά στη Νότια Αφρική για να φτιάξουν τις δικές τους αυτοσχέδιες, χειροποίητες μπάλες ποδοσφαίρου προκειμένου να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα.

mpala_1

Έναν χρόνο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική, η βελγικής καταγωγής φωτογράφος Jessica Hilltout ξεκίνησε ένα οδικό ταξίδι επτά μηνών σε ολόκληρη την ήπειρο προκειμένου να πάρει μια γεύση της αγάπης του λαού για το ποδόσφαιρο. «Οι άνθρωποι παίζουν για τη χαρά του παιχνιδιού και οι μπάλες τους είναι μικρά έργα τέχνης φτιαγμένες κυριολεκτικά με ό,τι βρουν», λέει η ίδια.

mpala_2

mpala_3

mpala_4

mpala_6

mpala_7

mpala_8

Σαν μικρά απολιθώματα, οι μπάλες των παιδιών κερδίζουν τις εντυπώσεις καθώς σε κάθε σπιθαμή τους αποτυπώνεται τόσο η αγάπη για το παιχνίδι όσο και η αδυναμία τους να αποκτήσουν μια κανονική μπάλα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρείται πολυτέλεια. Τα παιδιά μπορούν στην κυριολεξία να μεταμορφώσουν τα πάντα σε μια μπάλα και να δώσουν κυκλικό σχήμα σε ό,τι έχουν μπροστά τους. Οι φωτογραφίες της Hilltout ενέπνευσαν ένα βιβλίο με τίτλο «Amen. Grassroots Football». Γιατί μερικά πράγματα δεν είναι αυτονόητα για όλους…

Πηγή : perierga.gr