Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγα χρόνια από το Galaxie, το δίκτυο των μουσικών καναλιών του Εθνικού Ραδιοφώνου του Καναδά, τα κατοικίδια ζώα είναι επίσης εθισμένα στη μουσική.

perro-musicaΌπως φαίνεται, οι γάτες και οι σκύλοι αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικά ακούσματα και επιπλέον έχουν τα δικά τους αγαπημένα τραγούδια. Ακόμη, όταν μένουν μόνοι στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα προτιμούν μια ελαφριά μουσική για υπόβαθρο από την απόλυτη σιωπή.

Αυτός είναι και ο λόγος, λένε οι ειδικοί, που το 53% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων σε Καναδά και Η.Π.Α. αφήνουν να παίζει μουσική στο σπίτι όταν λείπουν για δουλειά. Εννοείται πως, αν δε θέλουν να βρεθούν μπροστά σε καμιά δυσάρεστη έκπληξη, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν σωστά το είδος της μουσικής. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τη Σχολή Ψυχολογίας που Πανεπιστημίου του Queens, η κλασσική μουσική συμβάλλει στη χαλάρωση των σκύλων, μειώνει το γάβγισμα και αυξάνει το χρόνο ανάπαυσής τους. Αντίθετα, όταν τα σκυλιά ακούνε heavy metal, τα επίπεδα ταραχής τους αυξάνονται και δε σταματούν να γαβγίζουν.

Πηγή: muyinteresante.es