Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 διεξήχθη ο Ημαθιώτικος Μαθηματικός Διαγωνισμός για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού της Ημαθίας. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 310 μαθητές, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τρία εξεταστικά κέντρα (Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια).

Επιτυχόντες ΕΜΕ DSCN0174Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι επιτυχόντες μαθητές του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού της Ε.Μ.Ε. «Ο Μικρός Ευκλείδης».

Ο Διαγωνισμός οργανώθηκε από το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ σε συνεργασία με δασκάλους και με τη στήριξη της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν αυτή την διοργάνωση, τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς που επιτήρησαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τους συμμετέχοντες στην επιτροπή επιλογής των θεμάτων αλλά και τους Διευθυντές, του 4ου Δημ. Σχολείου Βέροιας κα Αρίστη Κουκουρίκου, του 7ου Δημ. Σχολείου Νάουσας κ. Χρήστο Γκαρνέτα και του 1ου Δημ. Σχολείου Αλεξάνδρειας κ. Στάθη Γεωργιάδη για την φιλοξενία του διαγωνισμού στα σχολεία τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και ιδιαίτερα στους 115 μαθητές που διακρίθηκαν με την επίδοσή τους και την αρτιότερη επίλυση των θεμάτων του Διαγωνισμού. Ευχόμαστε-αναμένουμε να συναντηθούμε στις επόμενες δράσεις της Ε.Μ.Ε.. και καλούμε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και το όμορφο αυτό μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν. Η Μαθηματική Εταιρεία είναι δίπλα τους με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το δημοτικό σχολείο και Ευκλείδης Α’ για το γυμνάσιο), με μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς, τα οποία οργανώνουμε σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια και με το 7ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που θα διεξαχθεί από 4 ως 10 Αυγούστου 2013 στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.

Για να δείτε τους  διακριθέντες μαθητές πατήστε