Την αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων τους, εκφράζει ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με ανακοίνωση που κοινοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου, στην οποία αναφέρεται:

epistratefsikathgitwn“Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει «προληπτικά» τους συναδέλφους καθηγητές, εκφράζει:

Την αλληλεγγύη, τη συμπαράταξη και τη συμπόρευση του στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπ/σης.

Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην πατρίδα μας και για τα οποία οι εκπαιδευτικοί δε φέρουν ουδεμία ευθύνη δε λύνονται με «επιστρατεύσεις» και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων αλλά μέσα από διάλογο.

Η «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ» ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπ/σης συνιστά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του απεργιακού αγώνα και είναι κατηγορηματικά καταδικασμένη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού για να εφαρμόσει την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, θα αποτύχει γιατί ολόκληρη η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει πως αυτή η πολιτική, που επιβάλλουν οι δανειστές και οι κερδοσκόποι, εκτός από άδικη είναι και αδιέξοδη.

Είναι θέμα τιμής για το σύνολο των εκπαιδευτικών, αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον, να καταγράψουν την κάθετη αντίθεση τους στο έγκλημα που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση της χώρας.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για όλα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία μας συνεχίζεται.
Καλούμε όλους να αγωνιστούν για να μην περάσει η τρομοκρατία της επιστράτευσης και ο εκφοβισμός.

Η ενότητα των εκπαιδευτικών και η αγωνιστική συμπόρευση είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, κανείς (μαθητής, εκπαιδευτικός, γονέας, πολίτης αυτής της χώρας) δεν μπορεί να είναι απών από τον αγώνα για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.”