Σε τεταμένο κλίμα, λόγω της παρουσίας περίπου 40 μελών της «Χρυσής Αυγής», εορτάστηκε η 191η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, την Κυριακή του Θωμά (12/5/2013).

xrisiavgi_ergatikonaousasΗ παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής, αν και ολιγομελής, ήταν ορατή αρχικά στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, αλλά έγινε πιο αισθητή, όταν οι υποστηρικτές της συγκεντρώθηκαν στην γέφυρα, ακριβώς πάνω από το μνημείο της Αράπιτσας.

Στο σημείο εκείνο, σε απόσταση λιγότερη των 50 μέτρων, συγκεντρώθηκαν επίσης μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας.

xrisiavgi_ergatikonaousas 1Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών και των κομμουνιστών, ενώ οι συγκεντρωθέντες από το Εργατικό Κέντρο φώναζαν συνθήματα υπέρ της Εργατικής Τάξης και κατά του φασισμού (πολίτες, μέλη του Εργατικού Κέντρου, μέλη αριστερών κομμάτων κ.α.).

Τους συγκεντρωθέντες χώριζε ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο χώρο.

xrisiavgi_ergatikonaousas 3Λίγο πριν την έναρξη της τελετής στην Αράπιτσα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα η σύζυγος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Γερμενή, Ευγενία Χρήστου, ζήτησαν να καταθέσουν στεφάνι, αλλά η αστυνομία δεν το επέτρεψε, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένταση.
Ωστόσο, μετά το πέρας της τελετής τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατέβηκαν στον Χώρο Θυσίας και κατέθεσαν στεφάνι μόνοι τους.

xrisiavgi_ergatikonaousas 7Η ένταση συνεχίστηκε και κορυφώθηκε μετά την παρέλαση, καθώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής θέλησαν να περάσουν μπροστά από το Ηρώο, κάτι όμως που δεν το επέτρεψαν οι αντιδρώντες στην παρουσία των Χρυσαυγιτών.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια κιγκλιδωμάτων και μ’ ένα μεγάλο πανό, έκλεισαν τον δρόμο ακριβώς μπροστά από το Ηρώο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ και πάλι η Αστυνομία με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μπαντουβάκη προσπάθησε και κατάφερε να μην βρεθούν αντιμέτωποι οι συγκεντρωμένοι και από τις δυο πλευρές.

Τελικά, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν δίχως να περάσουν από το Ηρώο, πέρασαν όμως μπροστά από τις καφέ – μπαρ της Νάουσας, φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια διαλύθηκαν…

http://www.youtube.com/watch?v=url=”http://youtu.be/oNatSJQWiu0

http://www.youtube.com/watch?v=url=”http://youtu.be/y0Fvv7I4xns

Πηγές: Κειμένο – φωτογραφίες: naousanews.gr  / Βίντεο: foninaousis.gr