Στις τετρακόσιες πενήντα επτά (457) ανήλθε ο αριθμός των οικογενειών που ωφελήθηκαν από τις παροχές σε τρόφιμα που πραγματοποίησε το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βέροιας (Ζωγιοπούλου 5) στο διάστημα 29 Απριλίου έως και 2 Μαΐου ενόψει της Λαμπρής.

dimarxio_veriasΤο «Πακέτο της Λαμπρής» περιελάμβανε:

Λάδι, 2 κιλ. κρέας, 2 κιλ. ρύζι, 5 γάλατα, 10 πακ. ζυμαρικά, 4 κιλ. όσπρια, 2 κιλ. ζάχαρη, 2 κιλ. αλεύρι, διάφορες κονσέρβες, αλάτι.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης για το Πάσχα, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη δήλωσε:

«Η διαδικασία της χορήγησης βοήθειας σε συμπολίτες που το είχαν ανάγκη εξελίχθηκε ομαλά και χάρη στις προσπάθειες εργαζομένων και εθελοντών του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, οι άπορες οικογένειες παρέλαβαν τα πακέτα έγκαιρα για να χαρούν τις γιορτινές μέρες.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους δασκάλους των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν με όλη τους την ψυχή στις εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση τροφίμων, βοηθώντας καθοριστικά στο έργο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας.

Δυστυχώς η φτώχεια καλπάζει και όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και η αλληλοκατανόηση πρέπει να είναι οδηγοί στη ζωή μας εάν θέλουμε να αντισταθούμε στις συνέπειες της κρίσης.

Όλοι όσοι μπορούμε να βοηθούμε, πρέπει να βοηθούμε. Δεν περισσεύει κανενός ο προσφορά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Θέλω να υπενθυμίσω, ότι το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βέροιας λειτουργεί όλο το χρόνο και βοηθά συμπολίτες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της φτώχειας, παρέχοντας τρόφιμα, ρούχα και άλλα χρήσιμα υλικά όχι μόνο κατά την περίοδο των γιορτών. Κάθε πολίτης μπορεί να απευθύνεται στα γραφεία – Ζωγιοπούλου 5 ισόγειο – ή στο τηλέφωνο 233124794 για να συνδράμει στην συγκέντρωση τροφίμων ή άλλων χρήσιμων υλικών για τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη».