Σαν σήμερα  γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 30 Απριλίου του 1948 ο Αλέξανδρος Ωνάσης, γιος του Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση και της πρώτης του γυναίκας  Τίνας Λιβανού.

alexandrou-onasiΑδερφή του και δύο χρόνια μικρότερη του ήταν η Χριστίνα Ωνάση.  Ο Αλέξανδρος πέρασε ξένοιαστα παιδικά χρόνια, αν και οι σχέσεις του με τον πολυάσχολο και διάσημο πατέρα του δεν ήταν πάντα οι καλύτερες δυνατές. Ήταν παιδί που είχε ιδαίτερη αδυναμία και αγάπη στη μητέρα του και τον χωρισμό των γονιών του δεν τον δέχθηκε αρχικά.

Είχε μεγάλο πάθος με την ταχύτητα και τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα και ο μεγάλος έρωτας του νεαρού Αλέξανδρου Ωνάση ήταν το μοντέλο Φιόνα Κάμπελ Τίσεν. Η σχέση τους κέντρισε τα φώτα της δημοσιότητας κυρίως για τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που χώριζε το ζευγάρι. Ο γιός του μεγιστάνα ήταν 16 χρόνια νεότερος σε σχέση με το μοντέλο.Ο πατέρας του ποτέ δεν ενέκρινε αυτή τη σχέση και προσπάθησε με κάθε μέσο να τη διαλύσει.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης, στις αρχές του 1970 αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το καμάρι της αυτοκρατορίας του Αριστοτέλη στους αιθέρες. Ο Αλέξανδρος ήταν καλός πιλότος, και επιπλέον μετά από απαίτηση του πατέρα του είχε παρακολουθήσει και ειδικό σεμινάριο στο Λονδίνο με εξομοιωτές πτήσεων.

Η σχέση του ωστόσο με την Ολυμπιακή Αεροπορία, ήταν μοιραία. Στις 22 Ιανουαρίου του 1973, το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Χειριστής ήταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης, που καθόταν στη δεξιά πλευρά του πιλοτηρίου, δίπλα του ο Μακ Κάσκερ και πίσω ο Μακ Γκρέγκορ. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά αλλά οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ ωστόσο παραμένοντας “κλινικά νεκρός”, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, οι γιατροί αφαίρεσαν στις 23 Ιανουαρίου του 1973 τη μηχανική υποστήριξη με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Από την πρώτη στιγμή, o πατέρας του Αριστοτέλης υποστήριξε ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο και ότι γιος του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας., κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, όταν και τα τρία πορίσματα που εκδόθηκαν για το δυστύχημα συνέκλιναν στη διαπίστωση ότι προκλήθηκε από την ανάποδη τοποθέτηση των πηδαλίων κλίσεως, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης ετάφη στο Σκορπιό, όπου αργότερα ετάφη και ο πατέρας του Αριστοτέλης, καθώς και η αδερφή του Χριστίνα.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση, σήμανε την αρχή του τέλους της αυτοκρατορίας του Έλληνα κροίσου.