Στη δημοσίευση αναλυτικών πινάκων με εκτιμήσεις για τους τετραμηνιαίους λογαριασμούς Οικιακών Πελατών ηλεκτρισμού προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Οι εκτιμήσεις αφορούν τις 5 εταιρίες προμήθειας ρεύματος που δραστηριοποιούνται στον οικιακό τομέα και ειδικότερα τις: ΔΕΗ, Elpedison, Green, Ήρων Θερμοηλεκτρική και Watt&Volt.

raeΠρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη πρωτοβουλία, καθώς οι καταναλωτές “χάνονται” μέσα στα ειδικά τιμολόγια που βγάζει η κάθε εταιρεία και δεν μπορούν να κάνουν άμεση σύγκριση. Με τους πίνακες της ΡΑΕ, μπορεί ο καταναλωτής, αφού δεί το “προφιλ” του με βάση τις καταναλώσεις των τελευταίων μηνών, να δεί ποιά εταιρεία προσφέρει καλύτερο τιμολόγιο στη δική του κατηγορία.

Όπως επισημαίνει η ΡΑΕ, τα στοιχεία που αναγράφονται στους επισυναπτόμενους πίνακες είναι ακριβή, σύμφωνα με τα ισχύοντα σήμερα τιμολόγια. Ενδέχεται οι λογαριασμοί κατά τους πρώτους μήνες του 2013 να διαφοροποιούνται λόγω της αναλογικής εφαρμογής των επιμέρους χρεώσεων, ανάλογα με την ημερομηνία εφαρμογής των νέων χρεώσεων για το 2013 και τον αριθμό των ημερών του τετραμήνου κατά τις οποίες ισχύουν οι προηγούμενες και οι νέες χρεώσεις. Τα προσφερόμενα τιμολόγια των Προμηθευτών ενδέχεται να τροποποιηθούν στο μέλλον, και συνιστάται πάντα ο επανέλεγχος και η επιβεβαίωση της χρέωσης με τον εκάστοτε Προμηθευτή.

Πηγή: energypress.gr