Το ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Βεροίας «Ημαθίων», ανακοινώνει ότι αφού έλαβε υπόψη την απεριόριστη δυνατότητα συνεισφοράς του αθλητισμού στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής, καθιέρωσε από το 2011, τον ετήσιο «Γύρο της Λίμνης» του Αλιάκμονα με ελεύθερη συμμετοχή.

Στις 14 Απριλίου 2013, με συνδιοργανωτή το ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, έλαβε χώρα ο 3ος Γύρος, αφιερωμένος στη μνήμη των είκοσι ενός παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό ατύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου 2003. Αυτή η απώλεια πρέπει να είναι διαρκές μάθημα οδικής συμπεριφοράς και να μας στρέφει όλους στην ασφαλή, αντί της επιθετικής, οδήγηση.

Κλήθηκαν όλοι οι φορείς, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, οι μαθητές και οι δάσκαλοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι Ημαθιώτες. Διαγωνισμός έγινε στην ποδηλασία, το τροχάδην και το βάδην/πατίνια. Όσοι δεν διαγωνίσθηκαν στα 3,5χλμ της διαδρομής, απήλαυσαν τη διαδρομή βαδίζοντας.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία. Περίπου 500 άτομα όλων των ηλικιών πήραν μέρος, ενώ πολλοί «αναποφάσιστοι» παρακολούθησαν τα δρώμενα από διάφορα σημεία της διαδρομής. Επειδή δεν μπόρεσε να καλυφθεί ο μεγάλος αριθμός όσων πήραν μέρος με τα διπλώματα συμμετοχής που είχαν ετοιμασθεί, θα γίνει ανατύπωση και θα επιδοθούν σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Αυτά συμβαίνουν όταν η συμμετοχή ξεπερνάει την πρόβλεψη…

Συμμετείχαν μαθητές και φοιτητές από τα 2ο, 3ο, 4ο και 5ο ΔΣ, τα 1ο και 6ο Γυμνάσια και το 3ο Λύκειο Βέροιας, το γυμνάσιο Μελίκης, σχολεία από την Αλεξάνδρεια και το Αιγίνιο και αθλητές του ΑΣΒ Ημαθίωνα και του ΑΣΚ Αλεξανδρείας, ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας και το Γυμναστήριο Sport Club του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Σημαίνουσες συμμετοχές, η της Διευθύντριας του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου κ. Σμαράγδας Αρβανιτίδου, η του διδάσκοντος στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ κ. Αριστείδη Κριτή, όπως και για τρίτη φορά, η του Δημοτικού Συμβούλου, προέδρου του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας κ. Παύλου Παυλίδη. Εκπροσωπήθηκαν οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης «Ο Φίλιππος», η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, οι Φροντιστές Μέσης Εκπαίδευσης της Βέροιας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, η Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, όπως και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ημαθίωνα, τα μέλη του Συλλόγου και οι οικογένειές τους, που έλαβαν ενεργό μέρος.

Εντυπωσιακότερη όλων, η εκπροσώπηση και συμμετοχή αθλητών της Εθνικής Ομάδος των Special Olympics που με 13 άτομα, συγκρότησαν μια από τις ισχυρότερες ομαδικές παρουσίες. Έλαμψαν με την απουσία τους, ως συνήθως, η εκπαιδευτική και η επιχειρηματική κοινότητα.

Τις απονομές των επάθλων που αθλοθέτησε το ΚΑΠΑ του Δ. Βέροιας, πραγματοποίησαν η Δήμαρχος Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ κ. Παυλίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαυροκεφαλίδης, η Δ.Σύμβουλος κ. Γαϊτάνου, εκ μέρους των γονέων των αδικοχαμένων παιδιών η κ. Διακοπούλου και ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδήγησης κ. Κωτίδης. Βραβεύθηκαν για τη συμμετοχή τους, ο ΜΑΣΒ Ημαθίων για την πολυπληθέστερη συμμετοχή Συλλόγου, το 4ο ΔΣ για την πολυπληθέστερη συμμετοχή Σχολείου και οι αθλητές της Εθνικής Ομάδος των Special Olympics στο πρόσωπο του κ. Γαβριήλ Παπαδόπουλου, ενώ νικητές ανά κατηγορία αναδείχθηκαν:

Ποδηλασία:

1ος- Ιωάννης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

2ος- Γεώργιος ΚΟΥΚΟΛΗΣ

3ος- Χαράλαμπος ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ

Δρόμος:

1ος- Πέτρος ΜΗΝΑΣ

2ος- Παναγιώτης ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗΣ

3ος- Αντώνιος ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πεζοπορία/Πατίνια:

1η- Γεσθημανή ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

2η- Σοφία ΤΥΠΟΥ

3η- Ευαγγελία ΤΣΙΤΑΚΗ

Ο Ημαθίων υποσχέθηκε ότι και του χρόνου, στην ίδια περίπου χρονική περίοδο θα είναι εκεί, τιμώντας κάποιο άλλο γεγονός που διακρίνει τον τόπο, ευελπιστώντας ότι και η υπόλοιπη αθλητική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί και οι επιχειρηματίες της Ημαθίας θα συνδράμουν έμπρακτα, για το κοινωνικό καλό.

Ο ΑΣΒ Ημαθίων, οφείλει να αναγνωρίσει δημόσια και να επικροτήσει: Τη συμβολή του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και του προέδρου του κ. Παύλου Παυλίδη στη συνδιοργάνωση και επιτυχία του 3ου Γύρου. Την άοκνη εθελοντική προσφορά της γυμνάστριας κ. Ελένης Μαραντίδου και της μαθήτριας κ. Μαριλένας Τσίλη στην άψογη διεξαγωγή και την οργανωτική δεινότητα του Διευθυντή του Φιλιππείου Γυμναστηρίου κ. Ρωμύλου Αλεξανδρίδη. Ιδιαιτέρως πρέπει να αναφερθεί το Sportorama που κάλυψε την εκδήλωση ως χορηγός επικοινωνίας, αλλά και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που προέβαλαν την εκδήλωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια πρέπει κυρίως να απονεμηθούν σε όλους τους με οποιοδήποτε τρόπο συμμεθέξαντες, ιδίως όσους ταξίδεψαν από μακριά και στους γονείς των αθλητών. Απέδειξαν ότι είναι άτομα με όρεξη για ποιοτική ζωή υψηλών προδιαγραφών, πλούσιοι σε αποθέματα  καρδιάς, μακριά από μιζέρια και άνευ όρων παράδοση στην απραξία.

Ευχόμαστε του χρόνου να χιλιάσουμε τις συμμετοχές με Πανέλληνες κι όχι μόνο Ημαθιώτες.