Μία κινηματογραφική ληστεία πραγματοποίησαν περίπου 10 άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ χθες το μεσημέρι στο Μιλάνο, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για λεία έως και 10 εκατομμύρια ευρώ.

974028Οι δράστες, οπλισμένοι με ημιαυτόματα Καλάσνικοφ, επιτέθηκαν σε δύο θωρακισμένα οχήματα που μετέφεραν άγνωστο χρηματικό ποσό καθώς και πλάκες χρυσού, σύμφωνα με ορισμένες πηγές. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μεταφοράς είπε ότι το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ που αναφέρθηκε ήταν «υπερβολικό» και ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι υπήρχαν πλάκες χρυσού μέσα στα φορτηγά.

Η συμμορία, που αποτελείτο από τουλάχιστον 10 άτομα, ακολουθούσε τα δύο θωρακισμένα στον αυτοκινητόδρομο Α9 που συνδέει το Μιλάνο με το Κόμο. Σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το Μιλάνο, οι δράστες έβαλαν ένα φορτηγάκι κάθετα στο δρόμο και το πυρπόλησαν, διακόπτοντας την κυκλοφορία πίσω από τα δύο θωρακισμένα. Ένα άλλο φορτηγάκι που προπορευόταν τους έκλεισε το δρόμο αναγκάζοντας τους οδηγούς των οχημάτων της χρηματαποστολής να σταματήσουν.

Οι δράστες πυροβόλησαν το θωρακισμένο που μετέφερε το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια τοποθέτησαν από κάτω ένα καπνογόνο ώστε ο οδηγός και οι φυλακές να νομίσουν ότι του έβαλαν φωτιά.

Την ίδια στιγμή οι συνεργάτες τους τοποθετούσαν καρφιά στους δρόμους που οδηγούν στον αυτοκινητόδρομο καθώς και στην απέναντι λωρίδα κυκλοφορίας στο ύψος όπου σημειώθηκε η επίθεση. Όταν οι φύλακες της χρηματαποστολής βγήκαν τελικά από τα οχήματα, οι ένοπλοι, αφού άδειασαν το ένα θωρακισμένο, διέφυγαν με τα τρία οχήματα τα οποία βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα σταθμευμένα κοντά στον αυτοκινητόδρομο.

Στο σημείο εκείνο ανέμεναν τους ληστές άλλα οχήματα, στα οποία επιβιβάστηκαν και εξαφανίστηκαν. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα συγκεκριμένο ποσό, όμως τα 10 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι είναι υπερβολή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Battistolli», της ιδιοκτήτριας των δύο θωρακισμένων.

Εξαιτίας της ληστείας, ο αυτοκινητόδρομος παρέμεινε κλειστός για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων που έφτασαν σε μήκος κάποια στιγμή ακόμη και τα 6 χιλιόμετρα.

Πηγή: zougla.gr