Δηκτικά σχόλια επιφύλαξαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή για τις αποφάσεις των που έλαβαν οι κυβερνητικοί εταίροι κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

samaras_venizelos_koyvelis«Τα νέα μέτρα είναι εδώ και καιρό και προαποφασισμένα και προδιαγεγραμμένα. Το πώς θα λέγονται έχει μικρή σημασία», σημειώνει χαρακτηριστικά μέσω ανακοίνωσής της η Κουμουνδούρου.

«Προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιτυχία την παράταση ενός μέτρου, που είχαν δεσμευτεί ότι θα καταργήσουν. Ο ελληνικός λαός, όμως, τους έχει πια καταλάβει», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφερόμενη στην απόφαση των εταίρων για αντικατάσταση του τέλους επί των ακινήτων με τον ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία από το 2014, με την είσπραξη ωστόσο να συνεχίζεται μέσω της ΔΕΗ κατά το 2013.

«Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και τη σωτηρία της κοινωνίας, είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολυδιαφημισμένη σύσκεψη των αρχηγών της συγκυβέρνησης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι στο τέλος πάντα γίνεται αυτό που θέλουν ο Τόμσεν και η παρέα του», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Οι τροϊκανοί εσωτερικού εμπαίζουν και κοροϊδεύουν στεγνά έναν ολόκληρο λαό που τον έχουν καταδικάσει στην εξαθλίωση», σημειώνει από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, η ΧΑ ασκεί δριμεία κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως αντί «να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και να καταργήσει το χαράτσι, του αλλάζει όνομα».

Πηγή: skai.gr