Ο ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, επισκέφτηκε μέλη του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν την πιθανότητα επένδυσης της μουσικής παιδείας στα δημόσια σχολεία. Μάλιστα ο Smith θα συναντηθεί με τον κιθαρίστα της jazz,Bernie Williams, για το θέμα της μουσικής ως μάθημα στα σχολεία.

chad_bio_mainΟι συναντήσεις γίνονται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμών για την παιδεία από μέλη τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων και σε ένα κλίμα όπου αναμένεται να κοπούν πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια στην παιδεία. Όπως δήλωσε ο Smith: «αυτή τη στιγμή η μουσική παιδεία βρίσκεται σε κίνδυνο και έχουν τη δύναμη να το αλλάξουν αυτό και να κάνουν κάτι καλό για όλα τα παιδιά. Εάν δεν είχα μουσική παιδεία στο σχολείο, είναι πιθανό να είχα καταλήξει νεκρός ή στην φυλακή. Αντιθέτως κατέληξα στο Rock and Roll Hall of Fame».

Ο Smith είχε ξεκινήσει να παίζει ντραμς από την ηλικία των 7 και τώρα συνεργάζεται με μουσικούς σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως στο Collective School of Music της Νέας Υόρκης και το Little Kids Rock.

Σύμφωνα με έρευνες στα σχολεία που περιλαμβάνουν χορωδίες και μαθήματα μουσικής τα παιδιά δεν κάνουν τόσες πολλές απουσίες. Δυστυχώς όμως όταν το κράτος προσπαθεί να κόψει χρήματα ξεκινάει από τέτοια μαθήματα.

Ο Chad Smith θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με τους Outernational μέσα στο 2013 ενώ δουλεύει και για το επόμενο δίσκο των Red Hot Chili Peppers, η επόμενη συναυλία του όμως θα είναι στην Ουάσιγκτον όπου θα εμφανιστεί onstage με μια jazz μπάντα ενός σχολείου!

Πηγή: allaboutmusic.gr