Νέες λεπτομέρειες κυκλοφόρησαν σχετικά με το νέο diesel-ηλεκτρικό supercar της Audi. Παρότι αρχικά είχε ακουστεί ότι θα ονομάζεται R20, είναι πιθανότερο τελικά να ονομαστεί R10. Θα αποδίδει περισσότερα από 600 άλογα με 1000 Nm ροπής, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με έναν αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο θα στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

audi-r10-concept-study-1-e1353784427566-610x279Είναι πιθανό να δούμε ένα πρωτότυπό του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο με τον 3,0-λιτρο twin-turbo V6 TDI κινητήρα να προέρχεται από το αγωνιστικό R18 e-tron quattro. Από αυτό θα δανείζεται και το carbon monocoque σασί αλλά και αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες του. Θα διαθέτει μια πολύ μικρή γρίλια, κάθετα LED φωτιστικά σώματα και ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, η οποία θα λειτουργεί και ως αερόφρενο.

Οι πόρτες του θα είναι τύπου gullwing, θα διαθέτει ενεργή αεροδυναμική ενώ θα είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής που θα έχουν στο σχεδιασμό του, ένα ουριαίο πτερύγιο, που θα μιμείται την λειτουργία του κάθετου πτερυγίου των R18, αντίστοιχο με αυτό της Lamborghini Veneno. Στο εσωτερικό, θα υπάρχει μια μαύρη κεντρική κονσόλα με αρκετό carbon, σπορ καθίσματα και ζώνες τεσσάρων σημείων.

Ο V6 κινητήρας θα είναι τοποθετημένος στο κέντρο, θα αποδίδει κοντά στα 420 άλογα με 700 Nm ροπής και θα στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ οι δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι στον μπροστά άξονα, θα δίνουν κίνηση στους μπροστά τροχούς. Θα διαθέτει σύστημα torque vectoring, e-quattro και θα μπορεί να κινηθεί και για λίγα χιλιόμετρα αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του.

Πηγή: autoblog.gr