Το να είσαι σοβαρός, να κλαις, να θυμώνεις ή να κοιτάς υπεροπτικά αυτόν που έχεις απέναντί σου, δεν επηρεάζει τελικά πώς αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι τη γοητεία σου.

atractivoΣύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nonverbal Behavior, οι εκφράσεις του προσώπου δεν επηρεάζουν το πώς αξιολογούμε το σεξαπίλ των ανθρώπων. Οι συγγραφείς της έρευνας, του Πανεπιστημίου του Portsmouth (Ηνωμένο Βασίλειο), διαβεβαιώνουν ότι τα αποτελέσματά τους διαψεύδουν τον αστικό μύθο που λέει ότι τα άτομα που χαμογελούν φαίνονται πιο όμορφα από τα υπόλοιπα.

Με άλλα λόγια, η εργασία τους δείχνει ότι η αντίληψη της γοητείας δε σχετίζεται με τις εκφράσεις του προσώπου που φανερώνουν θυμό, λύπη, ευτυχία, φόβο, έκπληξη, ακόμα και αηδία, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα, αλλά ότι μπορούμε να τα αγνοήσουμε και να τα ξεχάσουμε όταν πρόκειται να κρίνουμε εάν κάποιος είναι ελκυστικός.

Όμως, η έκφραση του προσώπου θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην επιλογή συντρόφου, δεδομένου ότι μας επηρεάζει τη στιγμή που αποφασίζουμε αν θα έρθουμε κοντά με ένα πρόσωπο ή όχι. Εάν αντιληφθούμε ότι κάποιος χαμογελάει, φαινόμαστε περισσότερο διατεθειμένοι να έρθουμε σε επαφή μαζί του παρά αν το πρόσωπό του δείχνει απέχθεια ή αποστροφή, ανεξάρτητα από την εξωτερική ομορφιά.

Πηγή: muyinteresante.es