Πέρα από το πανευρωπαϊκό σοκ που προκάλεσε η κατάρρευση μπροστά στις κάμερες του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργου Παπαστάμκου, ιδιαίτερη θλίψη και αγωνία υπάρχει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Έλληνα Ευρωβουλευτή, την Ημαθία, καθώς αποτελεί έναν ιδιαιτέρως αγαπητό πολιτικό στην περιοχή.

Image papastamkos.jpgΗ κατάσταση της υγείας του καθηγητή Γιώργου Παπαστάμκου παραμένει κρίσιμη, 24 ώρες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hautepierre του Στρασβούργου, διασωληνωμένος.

Στο Στρασβούργο μετέβη αμέσως η σύζυγος του Γιώργου Παπαστάμκου, για να βρεθεί κοντά στον ασθενή άνδρα της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαστάμκος κατέρρευσε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/3), ενώ προήδρευε συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Kάποια στιγμή ανακοίνωσε από μικροφώνου ότι διακόπτει τη συνεδρίαση «για προσωπικούς λόγους». Κατόπιν σηκώθηκε όρθιος, απομακρύνθηκε από το προεδρείο και έπεσε λιπόθυμος.
Στην αίθουσα έσπευσαν μέλη της ιατρικής υπηρεσίας του ευρωκοινοβουλίου για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Μεταφέρθηκε σε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως σοβαρή.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο από την ώρα της λιποθυμίας του Ημαθιώτη Ευρωβουλευτή, ωστόσο για λόγους που απορρέουν από τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουμε στο πρόσωπο του κ. Παπαστάμκου, δεν θα το αναρτήσουμε.

Ας ευχηθούμε να είναι περαστική η περιπέτεια της υγείας του και σύντομα ο “δικός μας” ευρωβουλευτής να βρεθεί και πάλι στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαχόμενος για τα δίκαια της Ελλάδας, αλλά και της Ημαθίας κατ’ επέκταση.

N.B.