Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στην Οξφόρδη, η Mini διοργανώνει ένα μοναδικό event, διανύοντας περισσότερα από 10.500 χιλιόμετρα σε όλη την Ευρώπη με ένα κονβόι αυτοκινήτων.

954537Στο εργοστάσιο της στην Οξφόρδη, δημιουργήθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα παγκοσμίως, το οποίο έκανε διάσημη την βρετανική φίρμα σε όλο τον κόσμο. Η Mini για να τιμήσει αυτό το μοντέλο αλλά και την ιστορία των εγκαταστάσεων της, θα κάνει μια περιοδεία με πέντε αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη, περνώντας και από τα οκτώ πρώην εργοστάσια της.

Η περιοδεία ξεκινά σήμερα (13 Μαρτίου) και θα ολοκληρωθεί στις 27 του μήνα. Τα πέντε αυτοκίνητα και τα συνοδευτικά θα καλύψουν συνολικά 10.500 χιλιόμετρα, περνώντας από το Novo Mesto (Σλοβενία), το Μιλάνο, τη Μάλτα, τη Vendas Novas (Πορτογαλία), την Pamplona (Ισπανία), το Seneffe (Βέλγιο), το Amersfoort (Ολλανδία) και το Δουβλίνο στην Ιρλανδία, πριν επιστρέψουν στην Οξφόρδη.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να παρακολουθήσουν την περιοδεία μέσω της ιστοσελίδας , τη σελίδα της Mini στο Facebook,  και στο online forum, minispace.com.

Πηγή: zougla.gr