Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών, καθορίστηκε η διοικητική διαδικασία υποβολής αίτησης για καταβολή επιδόματος θέρμανσης, η οποία διεκπεραιώνεται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

KEPΣύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, η αίτηση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα υποβάλλεται πλέον από την 15η Οκτωβρίου μέχρι την 30η Μαίου κάθε έτους και στα ΚΕΠ, η αρμοδιότητα των οποίων εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων. Η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως και δεν προβλέπεται υποβολή αίτησης σε αυτά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο (τα δικαιολογητικά και οι επισημάνσεις περιλαμβάνονται στο παράρτημα της 2ης σελίδας της παρούσας ανακοίνωσης).

Για όσους έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση (τηλεφωνικά στον αριθμό 210 4803131 ή μέσω Η/Υ-taxisnet ή μέσω ΚΕΠ), δεν απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης έτους 2012-2013.

Για αιτήσεις και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ της περιοχής τους ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ επιθυμούν.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (2012-2013)

Α). ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ:

1) ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2012 ή ΤΟΥ 2011 (ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΜ).

2) ΤΟ Ε1 ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2012.

3) ΑΝ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ή ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ, Ο ΑΦΜ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ή ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗ.

4) ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ (Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ).

5) ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ).

6) ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ (ΣΤΑΘΕΡΟΥ ή ΚΙΝΗΤΟΥ).

Β). ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΕΝΟΙΚΟΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

1) ΤΟΝ ΑΦΜ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ή ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΤΕ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ).

2) ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ (ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ή ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ή ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ).

3) ΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ή ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ).

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ:

1) Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ).

2) ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΟΥ.

3) Ο ΟΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΟΥ.

4) ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.

 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

– ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΚΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

– H AITHΣΗ ΣΤΑ ΚΕΠ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ.

– Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 30/05/2013, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ (ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ).

– ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ (ΕΙΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟ 210 4803131, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ Η/Υ-taxisnet, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΚΕΠ), ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΝΕΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2012-2013.

– Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/04/2013.