Ό,τι και να πει κανείς πλέον για το θέμα με τα αδέσποτα στο κέντρο της Βέροιας, είναι πολύ λίγο… Ανίκανη κοιτά και… χάσκει η Δημοτική Αρχή, αναποτελεσματικός ο νέος υπεύθυνος για εποπτεία του “Γραφείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων”, Θεόφιλος Κορωνάς, συνεχιστής της – εκ του αποτελέσματος – ανίκανης να δώσει λύση στο πρόβλημα Βέτας Αρχοντάκη.

adespota veria 2013Πόσες φόρες γράψαμε για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ηλικιωμένους μέχρι παιδιά; Πόσες μαρτυρίες, πόσες καταγγελίες, πόσες μηνύσεις; Τι αποτέλεσμα είχε αυτό κυρία Δήμαρχε της Βέροιας; Τι θα γίνει με τα αδέσποτα κύριε αντιδήμαρχε Θεόφιλε Κορωνά, αρμόδιε για τα αδέσποτα;

Ούτε τους ανθρώπους προστατεύετε, ούτε τα αδέσποτα ζώα!

Έχετε αποδείξει πως είστε λίγοι για να αντιμετωπίσετε δραστικά το πρόβλημα. Αλλά αυτή η “ολιγότητα” δεν σας δικαιολογεί.
Μόνο στον σχετικά νέο στα καθήκοντά του, Θεόφιλο Κορωνά, μπορούμε να δείξουμε λίγη ανοχή, αλλά – όπως και να έχει – αυτός είναι ο βασικός υπαίτιος για ό,τι προκύπτει από την ημέρα της ανάληψης των αρμοδιοτήτων του στον τομέα των αδέσποτων.

Διάβασα στο site του Μ. Μελιόπουλου (laikoyra.gr) για ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης σκύλων, σε μαθητές! Ακούτε; Σε μαθητές!

Αλλά και εγώ ο ίδιος, κάθε απόγευμα, στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων Βέροιας μετράω καθημερινά 6-8 αδέσποτα (η φωτογραφία είναι από το σημείο), που παίρνουν από πίσω οχήματα και πεζούς, γαβγίζοντας. Μάλιστα, εκεί πριν 3 χρόνια, μια ηλικιωμένη που πήγαινε στην εκκλησία, τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι, όταν τρομοκρατήθηκε στην θέα πολλών μαινόμενων σκύλων να έρχονται κατά πάνω της.

Σήμερα μάλιστα, μία κυρία παρακάλεσε εμένα τον ίδιο να την συνοδεύσω μέχρι το όχημά της, καθώς προσπάθησε να διέλθει από το σημείο και της είχαν στήσει… καρτέρι τα σκυλιά.

Ναι, σεβόμαστε την ζωή κάθε ζωντανού.
Ναι, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα με την πληρότητα και τα προβλήματα στο δημοτικό κυνοκομείο.
Ναι, αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες για στείρωση.

Αλλά, με το πρόβλημα να υφίσταται τόσα χρόνια και, ειδικά τελευταία, να διογκώνεται συνεχώς, καμία δικαιολογία δεν απαλλάσσει των ευθυνών του κανέναν.

Σε τελική ανάλυση, αν είναι τόσο δύσκολο να το αντιμετωπίσουν ή νοιώθουν ανίκανοι να ανταποκριθούν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί την πόλη της Βέροιας, τι να περιμένουμε για μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα;

Μήπως ο δρόμος της παραίτησης των υπευθύνων, με την ελπίδα να αναλάβουν κάποιοι ικανότεροι, θα ήταν το πρέπον;

Του Νίκου Βουδούρη

(* Τα επώνυμα άρθρα, όπως το συγκεκριμένο, εκφράζουν μόνο τον συντάκτη τους, ο οποίος είναι και ο μόνος υπεύθυνος για τυχόν προσφυγή στην δικαιοσύνη)