Τo Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, διεξήχθη το 18o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ Αθλήματος στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων στην Αττική. Ο Ημαθίων πήρε μέρος με την αγωνιστική του ομάδα που την αποτέλεσαν δώδεκα άτομα, από τη Βέροια και τις Σέρρες, απ’ όπου το τμήμα παγκρατίου του Ημαθίωνα μετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες αυτού του επιπέδου.

imathion 2Οι αθλητές και αθλήτριες του «Συλλόγου των Πρωταθλητών» έκαναν και πάλι, όπως συνήθως, μια συγκλονιστική εμφάνιση και επέστρεψαν στις βάσεις τους με ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια.

Οι καινούργιοι πρωταθλητές Ελλάδος, είναι οι: Ηλίας Κορομπίλης (ΧΡΥΣΟΣ), Μαρία Μόρα (ΑΡΓΥΡΗ) και Δημήτριος Χατζηδημητρίου (ΑΡΓΥΡΟΣ).

Με βάση το Ν. 4115 (2013) οι πρωταθλητές μας έχουν πλέον το προνόμιο της επαύξησης των μορίων που θα συγκεντρώσουν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΣΕΙ/ΑΕΙ/ΤΕΙ που θα επιλέξουν, ως εξής:

• Ο Ηλίας Κορομπίλης (1η θέση), κατά 20% για ΤΕΦΑΑ ή 10% για άλλη σχολή ή τμήμα.

• Οι Μαρία Μόρα και Δημήτριος Χατζηδημητρίου (2η θέση), κατά 20% για ΤΕΦΑΑ ή 8% για άλλη σχολή ή τμήμα.

Οι παραπάνω, αποτελούν ήδη δόκιμα μέλη της Εθνικής Ομάδας Παγκρατίου, η τελική σύνθεση της οποίας θα καθορισθεί σε ειδικούς αγώνες κατάταξης την 3η Μαρτίου στις παλαίστρες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι αθλητές και αθλήτριες που θα επιλεγούν, θα συγκροτήσουν την Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου που διοργανώνεται από το ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και τον Ημαθίωνα στο Φιλίππειο Κλειστό Γυμναστήριο Βέροιας, από 15 έως 17 Νοε 2013.

imathion 1Πρέπει να τονισθεί ότι οι νέες επιτυχίες που αναμένονται (και όλοι μας ευχόμαστε) από τους πρωταθλητές μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα αλλάξουν τα ποσοστά προσαύξησης των μορίων εισαγωγής στη σχολή της επιλογής τους, επί τα βελτίω.