Την 22α Φεβρουαρίου κάθε έτους οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου γιορτάζουν την Ημέρα Σκέψης και Φιλίας.

SEP1Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο ιδρυτής του Προσκοπισμού , Ο Λόρδος Ρόμπερτ Στίβενσεν Σμιθ Μπέηντεν Πάουελ του Γκίλγουελ (Lord Robert Stevenson Smyth Baden-Powel of Gilwell). Για κάθε Πρόσκοπο αυτή η ημέρα είναι ξεχωριστή. Την ημέρα αυτή τα μέλη του μεγαλύτερου σώματος εθελοντών στην Ελλάδα κάνουν πράξη αυτό, που σε όλη την ιστορία των 100 χρόνων του έχουν σαν καθημερινό τους μέλημα. Οι Έλληνες Πρόσκοποι από την Ίδρυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων προσφέρουν εργασία, χρόνο φιλανθρωπία, ακόμη και την ζωή τους για τον συνάνθρωπο και την Πατρίδα με Ιδανικά τα Οποία παραμένουν σταθερά στην εκατόχρονη Ιστορία τους. Το μόνο αντάλλαγμα σε όλες τις δράσεις προσφοράς είναι η ικανοποίηση μιας και η ίδια η προσφορά είναι αυτοσκοπός. Οι Πρόσκοποι της Βέροιας , στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της Ημέρας Σκέψης και Φιλίας επαναλαμβάνουν για 17η συνεχή χρονιά την δράση συλλογής τροφίμων το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013.

Η συγκεκριμένη δράση προσφοράς τα πρώτα 10 χρόνια είχε ως αντικείμενο τη συγκέντρωση φαρμακευτικού βάμβακος για την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ τα 7 τελευταία τη συγκέντρωση τροφίμων για φορείς-ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας της πόλης μας.

Φέτος η ποσότητα τροφίμων που θα συγκεντρωθεί θα σταλεί:

στο Γηροκομείο Βέροιας

στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Βέροιας

στο Συσσίτιο Αγάπης Ιερού Ναού Αγίου Σάββα

στην Τράπεζα Αγάπης Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου

στο Συσσίτιο Αγάπης Ιερού Ναού Αγίου Παταπίου

στον Σύλλογο Απόρου Παιδιού Βέροιας

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου 23-2-2013 και ώρα 09:00, μέχρι το μεσημέρι στις 15:00. Ομάδες Προσκόπων , Λυκόπουλων και Ανιχνευτών θα βρίσκονται στην κεντρική είσοδο των καταστημάτων για την συλλογή των τροφίμων που θα αγοράζονται από το καταναλωτικό κοινό.

 

Τα Σ/Μ όπου θα υπάρχουν συνεργεία περισυλλογής τροφίμων είναι τα εξής :

Αρβανιτίδης στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βενιζέλου και 16ης Οκτωβρίου

Βερόπουλος στην οδό Μητροπόλεως

Βασιλόπουλος στην περιφερειακή Οδό Βέροιας

Μαρινόπουλος στην Λεωφόρο Στρατού

Μασούτης στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου

Lidl στην περιφερειακή Οδό Βέροιας

Πιστεύοντας ότι θα στηρίξετε και φέτος την αγαθοεργή αυτή προσπάθεια των Προσκόπων της πόλης μας και με την δική σας συνδρομή, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.