Εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06:00 της Τρίτης έως τις 06:00 της Τετάρτης κήρυξαν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης οι ενώσεις συντακτών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ, οι συντάκτες συμμετέχουν στους αγώνες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ της Τετάρτης.

937441Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις ενώσεις-μέλη της να συμβάλλουν με όλα τα μέσα στην επιτυχία της απεργίας και τη συμμετοχή των μελών τους σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Τα αιτήματα των ενώσεων συντακτών είναι:

Την υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

Την επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.

Την εξασφάλιση του κατώτερου ημερομισθίου και μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμους και υπουργικές αποφάσεις.

Την κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.

Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».

Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας.

Την επαναφορά των παροχών του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ μετά την αυθαίρετη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υφαρπάξουν τα αποθεματικά και την περιουσία του Ταμείου.

Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.

Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, της επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασία σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

Την απόκρουση της αυθαίρετης μεταφοράς εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις με τη μη εξόφληση ή καθυστέρηση πληρωμής ΔΠΥ υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους στην καταβολή ΦΠΑ από την τσέπη τους.

Να σταματήσει η απαράδεκτη πρακτική της επιστράτευσης απεργών από την κυβέρνηση.

Να απορριφθεί κάθε σκέψη για κατάργηση ή αλλαγή του 1264/1982.

Να τερματιστούν οι διώξεις συνδικαλιστών, και κάθε διαμαρτυρόμενου πολίτη, καθώς και η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις, εκβιασμό για υπογραφές ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις μισθών, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων.

Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και θα ακολουθήσει πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: zougla.gr