Αναγκάστηκε να πουλήσει τον φωτογραφικό του εξοπλισμό για να επιβιώσει. Είναι άνεργος και ζει σε ένα απομονωμένο χωρίο στη Πορτογαλία. Και όμως κέρδισε ένα από τα περίοπτα παγκόσμια βραβεία Press Photo που απονεμήθηκαν την Παρασκευή. Πρόκειται για τον Ντανιέλ, Ροντρίγκες, έναν 25χρονο φωτορεπόρτερ.

935300Ο Ροντρίγκες είναι άνεργος από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καθημερινή ζωή», για μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του στην οποία εικονίζονται νεαροί να παίζουν ποδόσφαιρο σε ένα χωριό της Γουινέας-Μπισάου. Ο 25χρονος, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Sic noticias είπε ότι εξεπλάγη όταν τον ενημέρωσε ένας φίλος του για το βραβείο. «Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα. Δεν το πίστεψα», είπε μιλώντας τηλεφωνικά από τη Ρίβα ντε Άβε, ένα χωριό στη βόρεια Πορτογαλία.

«Είμαι άνεργος και χωρίς φωτογραφικό εξοπλισμό εξαιτίας της κρίσης που περνάμε όλοι. Αναγκάστηκα να πουλήσω τις μηχανές μου για να πληρώσω τους λογαριασμούς, να καλύψω τα έξοδά μου και να επιβιώσω. Δεν εργάζομαι, ψάχνω για δουλειά ακόμη και εκτός της ειδικότητάς μου», πρόσθεσε.

Ο Ροντρίγκες είπε ότι τράβηξε τη φωτογραφία αυτή τον περασμένο Μάρτιο, σε ένα ταξίδι του στη Γουινέα-Μπισάου, όμως δεν βρήκε κανένα έντυπο που να ενδιαφερθεί και να τις δημοσιεύσει. Παρόλα αυτά, τις έστειλε στο διαγωνισμό. «Ελπίζω ότι το βραβείο θα μου ανοίξει πόρτες, κυρίως στον τομέα του φωτορεπορτάζ, ή τουλάχιστον θα με βοηθήσει να βρω μια δουλειά», κατέληξε.

Η νικητήρια φωτογραφία:

nikhthria-photo

Πηγή: zougla.gr