Πρόσκληση για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου, απευθύνει το ΠΑ.ΜΕ. Ημαθίας. Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει:

pame poreia 1-12-2011Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση.
Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις.
Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο.

Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη στις 10.30 στην Πλατεία Ωρολογίου

Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους.

Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, μας θέλουν σκλάβους, χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν.

Η ανάπτυξη που ονειρεύονται είναι βαμμένη με αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, την εξαθλίωση του λαού. Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους ζητιάνους. Αυτός είναι ο “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης και των καπιταλιστών: από τη μία δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς εξαθλίωσης και από την άλλη σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Δε θα περάσει!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!

Να πούμε όχι στα χαράτσια. Όχι στους φόρους. Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε. Δεν έχουμε. Η χιονοστιβάδα των φόρων, τα συνεχόμενα χαράτσια, το τσεκούρι στις παροχές Υγείας και Παιδείας μας ματώνει. Κανείς να μη μείνει μόνος του. Τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης. Να παλέψουμε:

Για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, για την υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων και για την υπογραφή νέων με βάση τους κλαδικούς μισθούς που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις.

Για ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τις οικογένειες τους με διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου διάρκειας του, με πάγωμα των χρεών τους.

Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.

Έχουμε τη δύναμη. Αρκεί να ξεθαρρέψουμε όλοι!

Στην αντεπίθεση και τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπαχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών ελάτε κι εσείς, που έως τώρα δεν έχετε απεργήσει, αλλά βασανίζεστε και πιέζεστε από τα μέτρα. Ήρθε η ώρα να κάνετε το βήμα της σύγκρουσης. Η δυσαρέσκεια και η οργή δεν αρκούν για να γυρίσει ο τροχός. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα στην οργάνωση μας. Να υψώσουμε στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές πανεργατικό-παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.

Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στα σωματεία μας.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς που μας κρατούν αλυσοδεμένους. Με καθημερινή δράση και συζήτηση μέσα στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την επιτυχία της απεργίας.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.

Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη στις 10.30 στην Πλατεία Ωρολογίου Βέροιας.