Η ταινία κινουμένων σχεδίων «χολιγουντιανού στυλ» που ετοιμάζει η Φιλανδική εταιρεία Rovio αποδεικνύει την προσπάθεια καινοτόμων ευρωπαϊκών εταιριών να επωφεληθούν από την ψηφιακή επανάσταση.

angryΣε συνέντευξή του στην EurActiv, ο Harri Koponen, επικεφαλής της εταιρείας Rovio– Φιλανδική εταιρεία που δημιούργησε την επιτυχημένη εφαρμογή Angry Birds– υπογράμμισε ότι η εταιρεία δημιούργησε ένα «από τα μεγαλύτερα στούντιο κινουμένων σχεδίων στην Ευρώπη» που ξεκινά τις εργασίες του τον Μάρτιο.

Η εταιρεία προσέλαβε τον John Cohen- έναν εκ των δημιουργών της ταινίας Ice Age– και θα προβάλει το 2016 την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους.

Η ταινία «Angry Birds» θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Rovio στον χώρο των ταινιών.

Η μετάβαση από την από την επιτυχημένη εφαρμογή των Angry Birds στον ανταγωνισμό παραδοσιακών παραγωγών κινουμένων σχεδίων, δείχνει πώς η έκρηξη στη χρήση smartphone και ταμπλετών σπάει τους φραγμούς μεταξύ παραδοσιακά διαφορετικών τομέων, όπως η διασκέδαση, η εκπαίδευση και οι επικοινωνίες.

Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε σημαντική ανάπτυξη σε συσκευές που έχουν ικανότητα πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο. Επεκτείνονται επίσης και οι πηγές περιεχομένου, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις νέες οπτικοακουστικές υπηρεσίες να βοηθούν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας νέων τεχνολογιών και πληροφορικής καθώς και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οπτικοακουστικού Τομέα, υπάρχουν πάνω από 700 διαθέσιμες οπτικοακουστικές υπηρεσίες on demand στην Ευρώπη ενώ ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Η ταινία της Rovio θα επιδιώξει να κεφαλαιοποιήσει την παρακμή της παραδοσιακής προβολής ταινιών στο σινεμά ή το σαλόνι του σπιτιού.

Η εκπαιδευτική έκδοση ανοίγει νέους ορίζοντες

Νέες εφαρμογές επεκτείνουν τον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της διασκέδασης. Ο γάλλος εκδότης Gallimard έχει πρωτοπορήσει σε μια πολλή επιτυχημένη εφαρμογή που συνοδεύει το εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά σχετικά με τις πασχαλίτσες, η οποία δίνει στους νέους την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με κινούμενες απεικονίσεις του κύκλου ζωής του εντόμου με τη χρήση «τεχνολογία αφής».

Αυτές οι νέες επιχειρήσεις δεν δραστηριοποιούνταιι απλά στις τοπικές αγορές τους, δεδομένου ότι η χρήση smartphone αυξάνεται παγκοσμίως και οι εφαρμογές είναι ένα «διαβατήριο» για τις παγκόσμιες αγορές.

Πηγή: euractiv.gr