Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα στο Καζακστάν, όταν εμπορικό αεροσκάφος συνάντησε πυκνή ομίχλη και κατέπεσε στα περίχωρα της πρώην πρωτεύουσας Αλμάτι (Άλμα Άτα), προκαλώντας το θάνατο όλων των επιβαινόντων.

Baqeri_d20130129092627547Οι εισαγγελικές Αρχές που διερευνούν το τραγικό περιστατικό κάνουν λόγο για 21 θύματα, ενώ η αεροπορική εταιρεία SCAT αντιτείνει πως το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 20 άτομα.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο του Καζακστάν Kazinform, το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Αλμάτι αλλά δεν του επετράπη να προσεγγίσει του αερολιμένα λόγω περιορισμένης ορατότητας. Στη συνέχεια το αεροπλάνο επιχείρησε να επαναπροσεγγίσει το διάδρομο προσγείωσης, αλλά συνετρίβη σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία SCAT, τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν αποσαφηνιστεί και δεν πρόκειται να διευκρινιστούν έως ότου να εξετασθεί το υλικό του «μαύρου κουτιού» του αεροσκάφους.

Πηγή: skai.gr