Ένα εκρηκτικό ντουέτο που ακούει στο όνομα «2Cellos», δύο δεξιοτέχνες της κλασικής μουσικής που έσπασαν κάθε φραγμό με όπλο τα δύο βιολοντσέλα τους επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας και το Gazarte στις 23 και στις 24 Μαρτίου. Με δύο κλασσικά όργανα επί σκηνής παρουσιάζουν διασκευές σε πασίγνωστα pop και rock κομμάτια και μας προκαλούν σε ένα απίστευτα δυναμικό παιχνίδι. Η performance τους αγγίζει τα όρια μιας ροκ συναυλίας και σε κάνει να μην χορταίνεις να ακούς και να κοιτάς!

2cellosΛίγα λόγια για τους «2 Cellos»

Οι δύο νεαροί και ιδιαίτερα χαρισματικοί Κρoάτες τσελίστες, Luka Sulic και Stjepan Hauser, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να σπάσουν τα όρια μεταξύ των διαφορετικών ειδών μουσικής. Όλα ξεκίνησαν όταν η μοναδική διασκευή τους για τσέλο στο πασίγνωστο κομμάτι «Smooth Criminal» του Michael Jackson προκάλεσε μια απίστευτη μουσική θύελλα.

Μέσα σε μια μόνο εβδομάδα, το ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβασαν στο youtube, απέκτησε τρία εκατομμύρια views κάτι που τους οδήγησε στη συνέχεια σε συμβόλαιο για το πρώτο τους άλμπουμ με την Sony Masterworks και έφερε τον ίδιο τον Elton John στην πόρτα τους με μία πρόσκληση να συμμετάσχουν στην παγκόσμια περιοδεία του.

Το video clip με τη διασκευή του Smooth Criminal…

http://vimeo.com/19510989

Ο ίδιος δηλώνει για το φοβερό δίδυμο πως πολύ απλά πρέπει κανείς να τους δει live για να καταλάβει πόσο εξαιρετικοί είναι ενώ δεν διστάζει ακόμη και να τους παρομοιάσει με τον Jimi Hendrix στη δεκαετία του ’60. Και δεν είναι ο μόνος, αφού στη συνέχεια σειρά είχαν οι Red Hot Chili Peppers που τους κάλεσαν να ανοίξουν και τη δική τους συναυλία!

Η φήμη τους εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και πέρα από την πλατφόρμα του Youtube, κερδίζοντας συνεχώς νέο κοινό που τους ακολουθεί φανατικά πλέον και συνεχώς μεγαλώνει. Aρκεί να δει κανείς ένα από τα videos που κυκλοφορούν από live τους για να καταλάβει την αντίδραση του κοινού όπου εμφανίζονται. Γίνεται να παίζεις τσέλο και ο κόσμος να είναι όρθιος και να χορεύει; Κι όμως.. γίνεται όταν αυτοί που παίζουν είναι οι 2Cellos!

Τον Ιανουάριο του 2013, κυκλοφορεί το 2ο άλμπουμ τους με τίτλο «In2ition» σε παραγωγή του θρυλικού Bob Ezrin. Κομμάτια και από αυτό το άλμπουμ θα ακούσουμε φυσικά στο Gazarte.

Απολαύστε τους εκρηκτικούς «2Cellos», ένα δυναμικό ντουέτο που θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με την κλασική μουσική και ένα εμβληματικό μουσικό όργανο, το τσέλο. Πάθος, δυναμισμός, γοητεία..όλα αυτά και ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση σε δύο χορταστικά live!

Gazarte, Βουτάδων 32 – 34, Γκάζι

Ώρα έναρξης: 22.00

Επιμέλεια : Νίκος Αρώνης

Πηγή : zougla.gr