Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει το πρωί της Δευτέρας η διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.), στον απόηχο της εξαγγελίας από την πλευρά των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ πως θα προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία κατά την πρώτη ημέρα της εβδομάδας.

Image metro2012013.jpgΣυγκεκριμένα, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητά να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων στο ΜΕΤΡΟ, καθώς, όπως υποστηρίζει, τα σωματεία των εργαζομένων εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα απο το νόμο, δηλαδή δεν προειδοποιούν την επιχείρηση τουλάχιστον 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, αλλά ούτε γνωστοποιούν τα αιτήματά τους τέσσερις ημέρες νωρίτερα, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στην εταιρεία και τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας.

Σημειώνεται πως η απεργία της Δευτέρας θα είναι η πέμπτη διαδοχική 24ωρη κινητοποίηση των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, οι οποίοι, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, εξαγγέλλουν καθημερινά νέα 24ωρη ακινητοποίηση των συρμών του υπόγειου σιδηρόδρομου.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτύρονται για την ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο και την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πέραν του ΜΕΤΡΟ, τη Δευτέρα οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του Τραμ θα λειτουργήσουν μονάχα από τις 08:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, ενώ την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

Αχιλλέας Τόπας

Πηγή: skai.gr