Διαδοχικές επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα έχει σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός ενόψει του τελικού σχεδίου που θα τεθεί υπόψιν των κομμάτων της συμπολίτευσης για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση και να διαφυλαχθεί η κυβερνητική συνοχή.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι τίποτα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για το φορολογικό δεν ισχύει, και πως όλα συζητούνται από «μηδενική βάση».

Πάντως, έως το τέλος Δεκεμβρίου, το νέο φορολογικό θα πρέπει να έχει γίνει νόμος του κράτους, όπως προβλέπει η πρόταση απόφασης της ομάδας εργασίας προς το Eurogroup με ημερομηνία 30 Νοεμβρίου.

Tην Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, για τον τρόπο καταβολής του εφάπαξ στους ασφαλισμένους του δημοσίου.

Την αντίθεσή τους στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου για οριζόντια εφαρμογή του νέου τρόπου φορολόγησης των αγροτών αλλά και της φορολόγησης των αγροτεμαχίων με βάση την αντικειμενική τους αξία, εκφράζουν στο μεταξύ κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: skai.gr