Όπως ανακοινώθηκε από την Βιβλιοθήκη Ψυχικού «το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 12.00 -13.00 θα συζητήσουμε τις δυσκολίες των παιδιών στο σπίτι, στη μελέτη, στις φιλικές σχέσεις.

Οι γονείς μαζί με την κ. Μαριάννα Λαγουμίδη, Σύμβουλος Παιδιού και εξειδικευμένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες, θα προβληματιστούμε και θα ανταλλάξουμε γνώμες πάνω στην ακριβή γονεϊκή παρέμβαση στην ανατροφή του παιδιού μας. Άλλα παιδιά μαλώνουν, κλωτσάνε, κλαίνε, κλέβουν ή τεμπελιάζουν, ενώ άλλα παίζουν, συμμετέχουν, επικοινωνούν, μαθαίνουν. Άλλα παιδιά δυσκολεύονται να αποστηθίσουν ένα κείμενο ή να παίξουν σε ομάδα ενώ άλλα μαθαίνουν ξένη γλώσσα, είναι πρωταθλητές.

Ειδικές λύσεις θα προταθούν για την ανάπτυξη αγαπημένων σχέσεων μέσα στην οικογένεια –ανάμεσα στα αδέρφια και σε γονείς-παιδιά. Τα παιδιά σας 3-8 ετών, θα παίξουν με βιωματικό τρόπο, για να χαίρονται και να μαθαίνουν παίζοντας, με τη βοήθεια παιδαγωγού. Πολλοί γονείς συμμετέχουμε με επιτυχία στην καθημερινότητα του παιδιού.

Ο στόχος είναι κοινός: ένα ευτυχισμένο παιδί. Θέλουμε να προοδεύει με εύκολη μελέτη στο σχολείο και να εξελίσσεται με ψυχολογική ωριμότητα στις οικογενειακές-κοινωνικές-φιλικές σχέσεις. Η συμμετοχή όλων στην συζήτηση αυτή είναι επένδυση για το μέλλον του παιδιού».

Πηγή: zougla.gr