Οι παιδικές φωνές των μαθητών της Α΄ τάξης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας πλημμύρισαν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου το Δημαρχείο. Οι μικροί μαθητές, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους, Ποτουρίδου Γεωργία, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Νικόλαο Μαυροκεφαλίδη για το κτίριο από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, για το ρόλο του Δημάρχου, τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπηρεσιών του Δήμου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με την Δήμαρχο της Βέροιας, κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη.

Κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν να γίνει βιωματικά το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος και τα παιδιά να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.Επίσης, στην εντυπωσιακή αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου οι μικροί μαθητές υποκατέστησαν για λίγο τους «Δημοτικούς Σύμβουλους» και «συνεδρίασαν» χρησιμοποιώντας τα έδρανα των Δημοτικών Συμβούλων.

Με πολλή ωριμότητα, υπέβαλλαν διάφορες ερωτήσεις σχετικές με την λειτουργία του Δήμου στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Ν. Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις τους, άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα και τις προτάσεις τους, χρησιμοποιώντας την μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία του, αφού επί πολλά χρόνια ασκούσε το λειτούργημα του Εκπαιδευτικού.

Η επίσκεψή των παιδιών χαρακτηρίστηκε ως ένα «ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα», τα οποία προσέφεραν ως αναμνηστικό της επισκέψεώς τους, μία αφίσα που δημιούργησαν. Οι μικροί μαθητές εντυπωσιάσθηκαν από το ιστορικό κτίριο της πόλης μας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα ξέφρενο παιχνίδι στην αυλή του Δημαρχείου. Επιστρέφοντας στην τάξη, με πρωτοβουλία των παιδιών, αλλάξαμε τη διάταξη των θρανίων και τα διαμορφώσαμε σε σχήμα Π, όπως ήταν και η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ευχαριστούμε το Δήμο Βέροιας και την κα Δήμαρχο που μας δέχθηκαν και ιδιαιτέρως τον κ. Ν. Μαυροκεφαλίδη, o οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να ξεναγήσει τους μικρούς μαθητές μας στους χώρους του Δημαρχείου και να τους βοηθήσει να γνωρίσουν με μοναδικό τρόπο τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γεωργία M. Ποτουρίδου

Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός

Πτυχιούχος Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ