Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων, οι μικροί μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων με τη δασκάλα τους Ποτουρίδου Γεωργία, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Οι εργαζόμενοι της βιβλιοθήκης με πολύ μεράκι και αγάπη ενημέρωσαν τα παιδιά για τους χώρους της βιβλιοθήκης, το σκοπό, το ωράριο λειτουργίας της, το πώς γίνεται η ταξινόμηση των βιβλίων, τη δυνατότητα δανεισμού βιβλίων, περιοδικών κλπ, αλλά και την ωφέλεια για την πόλη μας που απορρέει από τη σωστή λειτουργία της.

Η επίσκεψη περιελάμβανε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο παραμύθι «Όταν ο λύκος πεινάει» της Christine Naumann – Villemin, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ένα παραμύθι που μιλάει για τις προκαταλήψεις αλλά και τη δύναμη της φιλίας. Μέσα από την γιγαντοοθόνη της βιβλιοθήκης, τα παιδιά απόλαυσαν το παραμύθι και την πανέμορφη εικονογράφησή του. Στη συνέχεια, έπαιξαν ένα παιχνίδι ερωτήσεων και απαντώντας σωστά, κατάφεραν να οδηγήσουν τον λύκο στην όμορφη πόλη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μία εικαστική δραστηριότητα. Οι μικροί μας μαθητές έβαλαν όλο το ταλέντο τους και ζωγράφισαν τους εαυτούς τους. Αυτή τη φορά κόλλησαν τον εαυτό τους στο μπαλκόνι του ήρωα που τους άρεσε πιο πολύ και με αυτόν τον τρόπο έγιναν και οι ίδιοι, ήρωες του παραμυθιού.

 

Στο τέλος, τα παιδιά διάλεξαν και δανείστηκαν από ένα βιβλίο το καθένα, χρησιμοποιώντας την κάρτα της τάξης τους. Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον πανέμορφο χώρο της βιβλιοθήκης, αλλά και από την ζεστή φιλοξενία. Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό της βιβλιοθήκης για τις όμορφες στιγμές που χάρισαν στους μικρούς μας μαθητές.

Γεωργία M. Ποτουρίδου
Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός
ΠτυχιούχοςΤ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ