Ανακοινώνεται από το Γραφείο ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της  Περιφερειακής Ενότητα Ημαθίας ότι:

Στις 9 Οκτωβρίου  2012 ημέρα Τρίτη και τοπική ώρα  11:00  θα πραγματοποιηθεί, σε όλη την Επικράτεια, δοκιμαστική λειτουργία του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας διάρκειας  ενός (1) πρώτου λεπτού, στα πλαίσια της Άσκησης  «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  2012».

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό, ότι η ήχηση  των Σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Γιατί δεν ήχησαν οι σειρήνες όμως χθές (Τρίτη 9/10/2012);

Oι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στο ΥΜΑΘ, δεν ήχησαν χθες Τρίτη 9/10. Η πανελλαδική στρατιωτική άσκηση «Αλέξανδρος 2012», αναβλήθηκε. Πολύς λόγος είχε γίνει για το ότι στις 11:00 θα ηχούσε ο συναγερμός εχθρικής αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα και στις 11:05 η σήμανση λήξης συναγερμού, επίσης για ένα λεπτό.

Το Twitter και το Facebook πήραν φωτιά αφού, λίγο αργότερα, θα κατέφθανε στην Ελλάδα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ -και μάλιστα σε μια ημερομηνία που… άρχιζαν ο βομβαρδισμοί της Αθήνας από τους Γερμανούς στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο κι είχαν δολοφονηθεί 44 άνθρωποι, στο μπλόκο του Κορωπίου, το 1944…

Για να… σταματήσουν οι συνειρμοί, αποφασίστηκε η αναβολή της άσκησης. Οι σειρήνες θα σημάνουν άλλη μέρα…(Πηγή: www.difernews.gr)

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα