Η ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια δράση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Πολιτισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012: Παντέχνου Πυρός Σέλας – Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς», σας προσκαλεί όλους σε μια σειρά ομιλιών ιστορικού-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρες 11π.μ. – 13μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης. 

Το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:
1. Δρ. Γεωργία Στρατούλη, αρχαιολόγος ΙΖ΄ ΕΠΚΑ, «Στα μονοπάτια της φωτιάς στην Προϊστορία: μετασχηματίζοντας πετρώματα, τροφές και σώματα»
2. Ιωάννης Γραικός, αρχαιολόγος ΙΖ΄ ΕΠΚΑ, «Βασιλικές πυρές στη Νεκρόπολη των Αιγών»
3. Εύα Κοντογουλίδου, αρχαιολόγος ΙΖ΄ ΕΠΚΑ, «Το έθιμο της καύσης στη Νεκρόπολη των Αιγών»
4. Στέργιος Λιούλιας, αρχαιολόγος ΙΖ΄ ΕΠΚΑ, «Λουτρά και βαλανεία στη ρωμαϊκή Βέροια»
5. Δρ. Μαρία Χειμωνοπούλου – Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγοι 11ης ΕΒΑ, «Φωτιά, δύναμη δημιουργίας στον καθημερινό βίο των Βυζαντινών».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα