Ρολά κατεβάζει για δυο μέρες δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο με τους επιστημονικούς φορείς, και συγκεκριμένα με συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, φαρμακοποιούς και νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι προχωρούν σε πανελλαδική απεργία. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι.   

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανακοίνωσε 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη στις 17 Οκτωβρίου και 4ωρη στάση εργασίας από 11.00 έως 15.00, στις 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία την Πέμπτη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Λόγω της απεργία θα προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ρολά κατεβάζουν τα εμπορικά καταστήματα με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου,. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα