Μαθητές από την Ελλάδα θα βρεθούν στον τελικό του προγράμματος “Φόρμουλα Ένα στα Σχολεία” καθώς κατέκτησαν την πρώτη θέση Πανελλαδικά.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 19 ετών, με βασικό σκοπό να τους εμπνεύσει στη χρήση νέων τεχνολογιών και να τους εισάγει με δημιουργικό τρόπο στο μαγικό κόσμο της επιστήμης και των συναρπαστικών εφαρμογών της.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας, μαθητές της Β’ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα, ανέλαβαν το σχεδιασμό και την παρουσίαση ενός μοντέλου αγωνιστικού αυτοκινήτου F1 χρησιμοποιώντας βασικές αρχές μηχανικής & αεροδυναμικής καθώς και ειδικά σχεδιαστικά προγράμματα.

Η εργασία τους υποβλήθηκε στην Αγγλική Επιτροπή του διαγωνισμού η οποία αξιολόγησε το θεωρητικό κομμάτι και έκρινε με εικονικές δοκιμές πως το μοντέλο του σχολείου μας ήταν το καλύτερο δίνοντας το δικαίωμα της συμμετοχής στα τελικά που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο στη Μαλαισία.

Στο εξωτερικό το πρόγραμμα εφαρμόζεται τα τελευταία 11 χρόνια, σε 31 χώρες, με τη συμμετοχή 12.500 σχολικών μονάδων κερδίζοντας το ενδιαφέρον συνολικά 14 εκατομμυρίων μαθητών. Στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε πιλοτικά για πρώτη φορά συγκεντρώνοντας τη συμμετοχή 15 σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Συμμετέχοντες μαθητές (κατά αλφαβητική σειρά):

– Βανικώτης Νικόλαος, Resources Manager

– Γκίργκης Άκης, Team Manager

– Γρηγορόπουλος Ιάσονας, Graphics Designer

– Καραγιαννίδης Απόστολος, Design Enginner

– Λαζάρου Κλεοπάτρα, Marketing Manager

– Σερετάκης Γεώργιος, Testing Manager

Επιβλέποντες εκπαιδευτικοί (κατά αλφαβητική σειρά):

– Αθανασιάδης Αθανάσιος

– Κεμενές Νικόλαος

– Μπασιάκου Σοφία

Πηγή: contra.gr