Σχέδια συγχώνευσης επεξεργάζονται περίπου 20 μικρομεσαίες και μικρές εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα λουκέτα. Οι συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει υπό την πίεση που ασκεί η εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος για ταχύτερη προσαρμογή του κλάδου στο κανονιστικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί από τις νέες απαιτήσεις φερεγγυότητας.

Σύμφωνα με το οικονομικό Βαρόμετρο που παρουσίασε χθες το ΕΒΕΑ, το 81% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ακριβώς το ίδιο ποσοστό δεν έχει πεισθεί για τις ειλικρινείς προθέσεις των δανειστών να μείνει ανεπηρέαστος ο κοινωνικός ιστός από τα οικονομικά δρώμενα.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος χαρακτήρισε την πολιτική λιτότητας ως “μια τρύπα στο νερό” ενώ περιέγραψε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στην Ελλάδα «οι μισθοί είναι εξευτελιστικοί για ευρωπαϊκή χώρα, ενώ την ίδια ώρα ο πληθωρισμός παραμένει ψηλός, με την επίσημη ανεργία να αγγίζει το 25%».

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΣΕΒ, ο οποίος πιστεύει πως το γενικό εμπορικό μητρώο πρέπει να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Μίχαλος απάντησε με τη γνωστή λαϊκή ρήση “δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι” και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα τοκιστών και σουλατσαδόρων που δε γνωρίζουν πως λειτουργεί η αγορά.

Πηγή: skai.gr