Την ώρα που από την 1η του μήνα οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, έρχεται ένα νέο χτύπημα για τον Οργανισμό, αυτή τη φορά από την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.  
Οι γιατροί με εξώδικο που είχαν στείλει στον ΕΟΠΥΥ, καλούσαν τα μέλη τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από σήμερα και για όλη την εβδομάδα. Μάλιστα οι γιατροί υποστηρίζουν πως η κινητοποίηση θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας. Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι συλλογικές αποφάσεις.

Οι γιατροί ζητούν χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών ύψους 570 εκατομμυρίων ευρώ και την αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο, καθώς και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής των παροχών εντός 45 ημερών, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους ζητούν την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες, καθώς και των όρων που αφορούν στην υπαγωγή των φαρμακείων στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ».

 
Πηγή: iefimerida.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα