Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία στα δυτικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «Μακεδονία»,  το τριήμερο για όλη την Κεντρική Μακεδονία θα είναι βροχερό με εκδήλωση τοπικών καταιγίδων, με αυξομείωση της έντασης των βροχοπτώσεων, όπου τα περισσότερα έντονα φαινόμενα αναμένονται στα βόρεια της κοιλάδας του Αξιου και στις δυτικές περιοχές της. Ιδιαίτερη προσοχή στη λεκάνη απορροής και στις παρόχθιες περιοχές του Αξιου λόγο των πολλών ωρών βροχόπτωσης και των αθροιστικών χιλιοστών βροχής που θα συσσωρευτούν στον ποταμό. Μικρότερο το πρόβλημα στο Στρυμόνα.

Η θερμοκρασία λόγο των νοτιάδων θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 28 βαθμών Κελσίου. Η Κυριακή από τα ξημερώματα θα έχει σταδιακή αύξηση έντασης και τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή: voria.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα