Μια τελείως διαφορετική συνέντευξη τύπου, δόθηκε χθες Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο της Βέροιας, με θέμα  τον απολογισμό υλοποίησης του προγράμματος «Νεολαία σε δράση» στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, παρουσία της Δημάρχου Βέροιας, του Προέδου του Δ.Σ κ. Μαυροκεφαλίδη, των υπέθυνων του προγράμματος κα Θεολογίδου, κα Μασάδη και κα Χατζηνικολάου αλλά και των νέων που πήραν μέρος στο πρόγραμμα. 

 
Δέκα νέοι άνθρωποι 17 έως 25 ετών από την Βέροια, συμμετείχαν στο πρόγραμμα και είχαν ως κύριο σκοπό τους να γνωρίσουν μέσα από τις δράσεις του, νέες προοπτικές, να ανοίξουν τους ορίζοντες τους και να θέσουν των εαυτό τους σε αυτό το θεσμό που αποκαλούμε Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Διεθνής συνάντηση νέων, η οποία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά στο μοναδικό Μαγδεβούργο της Γερμανίας, κατάφερε να ενώσει γενιές, μνήμες και πέντε διαφορετικές χώρες, την Ελλάδα, τη Τουρκία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Τσεχία. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσαι για τους νέους που είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μια πραγματικά εμπειρία ζωής.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τέσσερις ιδιαίτερες κατευθύνσεις, τέσσερα εργαστήρια όπως τα παιδιά ανέφεραν χαρακτηριστικα (workshops), τα οποία οι νέοι των 5 αυτών χωρών κλήθηκαν να συμμετάσχουν. Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις θεματικές ήταν: το ντοκιμαντερ, το ιντερνετ, τη φωτογραφία και το μούσικαλ (μουσικό βίντεο).

Παρουσιάστηκαν ολιγόλεπτα βιντεάκια, τα οποία έδωσαν ένα δείγμα της υπέροχης δουλειάς που έκαναν τα συμμετέχοντα παιδιά της πόλης μας. Αξιοσημείωτος ήταν ο ενθουσιασμός με τον οποίο και οι 6 από τους 10 νέους που βρέθηκαν χθές στη συνέντευξη, μίλησαν για το πρόγραμμα. Ένας εκ των οποίων ανέφερε με χαρακτηριστικό ύφος ” Οτι το πρόγραμμα ξεπέρασε τις προσδοκίες τους και το αποτέλεσμα τους καλύψε ολοκληρωτικά”, όπως επίσης το σημαντικότερο όλων ότι η συμμετοχή της Ελλάδας σχεδόν σε όλα τα εργαστήρια ηγήθηκε των άλλων χωρών.

Οι νέοι και οι νέες που συμμετείχαν ευχαρίστησαν θερμά το Δήμο για την απίστευτη δυνατότητα που τους δόθηκε και ευχήθηκαν το πρόγραμμα να συνεχίσει και του χρόνου και να υπάρξει περισσότερη προβολή ώστε να είναι και η συμμετοχή μεγαλύτερη.
Κλείνοντας, χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Προέδρου κ. Μαυροκεφαλίδη οτι “Κάθε πρωτοβουλία του Δήμου, κρίνεται στον απολογισμό της” αλλά και της Δημάρχου κα Ουσουτζόγλου, η οποία  ανέφερε κλείνοντας τη συνέντευξη ότι “ο Δήμος στα διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα είναι σε καλό δρόμο και ότι θα έπρεπε να βοηθήσει και το κράτος να δίνονται τέτοιες δυνατότητες με πιο έυκολο και γρήγορο τρόπο σε πολίτες της Ε.Ε.” Με τη σειρά της ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες.
Στο πρόγραμμα “Νεολαία σε δράση”συμμετείχαν: 
Μασάδη Κατερίνα (Συνοδός)
Χατζηνικολάου Άννα (Συνοδός)
Τσακίρη Μαρία- Ελένη
Νέστορας Άλκης
Βασιλείου Κωνσταντίνα
Φιλιππίδης Βασίλειος
Σιώπη Νικολέτα
Τσαμπαλή Καλιάνθη
Κούφα Κωνσταντία
Ζιασιάκος Στυλιανός
Αγγελής Αργύρης
Τζίκα Κωνσταντίνα
Η πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας να στηρίξει και να προωθήσει ένα τέτοιου είδους ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι άξια συγχαρητηρίων και ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.

Λ.Μ.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα