Από σήμερα έως και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η 8η διοργάνωση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ “Reworks”, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης…

Το φεστιβάλ προσκαλεί πρωτοπόρους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής από πολλές χώρες του κόσμου και ταυτόχρονα αναδεικνύει ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας σκηνής. Πρόκειται για το μοναδικό Ελληνικό φεστιβάλ, το οποίο βραβεύεται σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια, ως μία από τις 10 καλύτερες διοργανώσεις του κόσμου, για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Βρετανικό οδηγό «Resident Advisor».

Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης «We define our future» («Ορίζουμε το μέλλον μας»), προσκαλεί κοινό και καλλιτέχνες να αντισταθούν στη στασιμότητα και την αδράνεια και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Για πρώτη φορά το φεστιβάλ «Reworks» επεκτείνεται χρονικά από δύο σε τρεις ημέρες, φιλοξενώντας εκτός από την μουσική και σχετικά εργαστήρια. Η πρώτη ημέρα (21/9) θα είναι μία μεγάλη ανοιχτή γιορτή («Reworks Free Stage») με ένα πάρτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις 17:00 έως και τις 23:00, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά & Ζεύξιδος, όπου θα εμφανιστούν οι νέοι ταλαντούχοι Έλληνες καλλιτέχνες Christos Mavridis, Actor One, Petran, Jose Amba και Karreta.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αύριο, Σάββατο 22/9, στον Πολυχώρο του Μύλου (Ανδρέου Γεωργίου 56) και την Κυριακή 23/9 στο ξενοδοχείο «The Met Hotel» (26ης Οκτωβρίου 48).

Μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν οι μουσικοί και τα σχήματα Sebastien Tellier (Γαλλία), Nicolas Jaar live band (Η.Π.Α), Maceo Plex (Η.Π.Α), Tale of Us (Ιταλία), Soul Clap (Η.Π.Α), Benoit & Sergio live (Γαλλία), Daniel Bortz (Γερμανία), Tennis (Ιταλία), Marcel Dettmann (Γερμανία), Pan – Pot (Γερμανία), Keep Shelly in Athens (Ελλάδα), Baby Guru (Ελλάδα), Roosevelt (Η.Π.Α.), Vaso & Darko (Σκόπια), Dreamachinery (Ελλάδα), Darktom (Ελλάδα), George Adi (Ελλάδα), And.id Live (Ελλάδα), Ison / Actor One (Ελλάδα) και Νikola Gala (Ελλάδα).

Τα εργαστήρια του «Reworks» θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 21/9, από τις 12:00 έως τις 16:00 στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ (Ερμού 45, Πλ. Αριστοτέλους), με δύο ξεχωριστές θεματικές ενότητες.

Στην πρώτη, με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου! Καλλιτέχνες και μουσική καριέρα / Μια διαρκής διαδικασία, ένα νέο επάγγελμα» θα πάρουν μέρος οι ομιλητές And.id, Nikola Gala, Actor One και Detlef. Η δεύτερη ενότητα με τίτλο «H ανάπτυξη της σύγχρονης μουσικής και η σημασία της στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον / Ένα εφήμερο εργαλείο ή μια παγκόσμια επιρροή;» θα φιλοξενήσει ως ομιλητές τους Στέφανο Τσιτσόπουλο (Soul Mag) Όλγα Κυριακίδου (Thessaloniki 2014) και Ηλία Μητσιόπουλο (Playground record store). Τις συζητήσεις θα συντονίσει ο Δημήτρης Ατματζίδης (Artville, Θεσσαλονίκη).

Πηγή : thestival.gr