Τώρα η Wikipedia και σε ηλεκτρονικό βιβλίο.

Η Wikimedia Foundation ανακοίνωσε ότι τα άρθρα της αγγλικής Wikipedia θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν download σε μορφή EPUB (τον πιο διαδεδομένο τύπο αρχείων ηλεκτρονικής ανάγνωσης) για όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει το δικό του, προσωπικό ebook με τα κείμενα της γνωστής εγκυκλοπαίδειας.

Έτσι θα μπορεί ο καθένας να έχει στο κινητό του τηλέφωνο, στην ταμπλέτα ή στον υπολογιστή του, με τη βοήθεια της τεχνολογίας e-link, την εγκυκλοπαίδεια σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου για να την «ξεφυλλίζει» ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός δικτύου.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Tomasz Finc, Director of Mobile του Wikimedia Foundation, τα κείμενα μπορούν να ανοίγονται και να διαμοιράζονται σαν ένα οποιοδήποτε απλό έγγραφο, και από αναγνώστες σχεδόν κάθε είδους πλατφόρμας.

Σύντομα αναμένεται η προσθήκη αυτή να εφαρμοστεί και σε άρθρα άλλων γλωσσών.

Εκτός από τη διάθεση σε EPUB, τα αγγλόφωνα άρθρα της Wikipedia προσφέρονται και σε μορφή PDF.

Για να δημιουργήσετε το προσωπικό σας βιβλίο από άρθρα της Wikipedia:

  • Ενεργοποιήστε την επιλογή “Create a book“, που βρίσκεται στην αριστερή στήλη της Wikipedia, κάτω από το “Print / Export”.
  • Αφού το κάνετε, μπορείτε πλέον να προσθέσετε οποιοδήποτε λήμμα στο βιβλίο σας, αρκεί να κλικάρετε στο “Add this page to your book” που βρίσκεται στα άρθρα της Wikipedia κι έτσι να δημιουργήσετε τη δική σας, προσωπική συλλογή άρθρων.

Πηγή : athensvoice.gr