Απορρίπτει – σύμφωνα με πληροφορίες – η Αθήνα τις προτάσεις της τρόικας για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, όπως προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Αρνητικός φέρεται ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες, απείλησαν με βέτο, κάτι που θέτει τη συζήτηση σε νέα βάση, καθώς η συμφωνία τους είναι απαραίτητη για την ψήφιση του πακέτου των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αντιθέτως, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Στη σύσκεψη της Τετάρτης επαναβεβαιώθηκε ότι το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και η Σύνοδος Κορυφής της 18ης του ίδιου μήνα αποτελούν για την Αθήνα τα ορόσημα όπου σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα ληφθούν οι σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η τρόικα αρχίζει επαφές με τους επικεφαλής των υπουργείων Υγείας, Άμυνας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, καθώς αμφισβητεί τις περικοπές που προτείνουν.

Πάντως, την Τετάρτη στη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών οι εκπρόσωποι της τριμερούς εμφανίστηκαν περισσότερο διαλλακτικοί.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε πως όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά μέχρι το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου. Επισήμανε επίσης πως διεξάγονται συζητήσεις για τα εργασιακά.

Την Πέμπτη, o Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Κωστής Χατζηδάκης θα συναντηθούν με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Πηγή: skai.gr