Για την αναμέτρηση του Αστέρα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Σάκης Τσιώλης. Συνάμα, εκθείασε τον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά και τον Κλάους Αθανασιάδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Αστέρα Τρίπολης στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

«Είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι περσινές νίκες επί του ΠΑΟΚ γεμίζουν με ενθουσιασμό τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να συμπεράνω τι είναι Τούμπα κι ο ΠΑΟΚ από ένα παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ θα κοιτάξει να πιέσει. Θέλει τη νίκη για να έχει ηρεμία. Θέλει τη νίκη για να δει καλύτερα πράγματα. Θέλουν να ικανοποιήσουν και τον καινούριο επενδυτή. Ετσι και αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προσαρμοστούμε γρήγορα και να προσανατολιστούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού. Κρατήσαμε την ίδια ομάδα με πέρυσι, αρχίσαμε νωρίς και για αυτό έχουμε συνοχή και ρυθμό».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Χάνεται ο ρυθμός και η προπόνηση. Πολλά παιδιά φεύγουν και με τις εθνικές ομάδες. Μια ομάδα όμως με ποιότητα μπορεί να το αντιμετωπίσει», ενώ για την νέα φιλοσοφία του ΠΑΟΚ, είπε: «Ο πιο δυνατός παράγοντας είναι ο κόσμος και η πίεση. Θα προετοιμάσω τους παίκτες μου. Στο αγωνιστικό κομμάτι ξέρουμε πως παίζει ο ΠΑΟΚ. Ο κ. Δώνης έκανε κάτι πολύ σωστό. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να το δείχνουν και η τακτική του είναι πολύ σωστή. Πρέπει να είναι επιθετικός ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσουν όλα. Υπήρχε μια άλλη κατάσταση με τον Σάντος κυρίως, που έπαιζε με πολλά μέτρα άμυνας. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα. Θα μπορούσε να συμμετάσχει στο Champions League. Είχε πολύ καλό υλικό για να κοντράρει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό».

Για τον Αθανασιάδη: «Τα περισσότερα παιδιά είναι νέα. Δεν ξέρω γιατί δεν παίζει ο Αθανασιάδης στην Εθνική. Μαζί με τον Σαλπιγγίδη είναι ό, τι καλύτερο έχει η Ελλάδα στην επίθεση. Τώρα είναι ευκαιρία με το 4-4-2. Ο Αθανασιάδης θα έπρεπε να πάρει χρόνο συμμετοχής. Μπορεί να παίξει κι εδώ και στην Ευρώπη. Με ποια κριτήρια δεν μπορεί να παίζει; Κυρίως φέτος αξίζει να παίζει βασικός στην Εθνική βάσει της εικόνας του. Εγώ τον Αθανασιάδη τον βλέπω από πέρυσι ότι έχει βελτιωθεί χωρίς τη μπάλα. Έχει πολύ καλές τοποθετήσεις. Τι πρέπει να κάνει για να παίξει στην εθνική ομάδα; Επιπλέον έχει και συμμετοχή στην ομάδα του. Για να πρωταγωνιστήσει κάποιος στην Τούμπα πρέπει να έχει χαρίσματα, έχει ειδικό βάρος. Είναι ο μοναδικός επιθετικός που έχει τόσα συνεχόμενα παιχνίδια. Αν έπαιζε με έναν επιθετικό ο Σάντος θα το καταλάβαινα κάπως. Όμως με δύο επιθετικούς το να μην παίζει μου κάνει εντύπωση».

Πηγή: novasports.gr