Фωτογραφία: EPA

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου έπειτα από δυστυχήματα σε αεροπορική επίδειξη στα περίχωρα της Στουτγάρδης σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Μερικοί ακόμη άνθρωποι υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Αυτό γράφει σήμερα το περιοδικό Stern. Τα περιστατικά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων στις πόλεις Μέτσινγκεν και Μπάκνανγκ.

Στο αεροδρόμιο του Μέτσινγκεν το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της απογείωσης ελικοπτέρου. Στο ουραίο τμήμα του σκάφους παρουσιάστηκε βλάβη και εκείνο κατέπεσε στα πλάγια. Από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου σκοτώθηκε ένας 38χρονος επισκέπτης του αεροπορικού σόου. Οι πιλότοι του ελικοπτέρου και μερικοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Περίπου 45 λεπτά αργότερα μετά το πρώτο περιστατικό νέο δυστύχημα σημειώθηκε στην αεροπορική επίδειξη στην Μπάκνανγκ. Ένα μικρό αεροσκάφος με τέσσερις επιβαίνοντες, που πραγματοποιούσε κυκλική πτήση, κατέπεσε από ύψος 30 μέτρων και ανεφλέγη. Εξαιτίας του δυστυχήματος σκοτώθηκε ο 67χρονος πιλότος και μια 15χρονη επιβάτης. Οι δύο άλλοι επιβάτες νοσηλεύονται με βαριά τραύματα. Οι αιτίες και των δύο δυστυχημάτων διερευνώνται έως και τώρα.

Πηγή: greek.ruvr.ru