Την τέταρτη πολ ποζίσιον της φετινής σεζόν πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στον 13ο γύρο του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, ο οποίος φιλοξενείται στην Μόντσα.

Το ένα-δύο έκανε η McLaren με τον Τζένσον Μπάτον να πλασάρεται δεύτερος. Ωστόσο, η έκπληξη έγινε στην τρίτη θέση.

Με τον καλύτερο τρόπο άφησε πίσω του το καταστροφικό γκραν πρι στο Σπα ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από το σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για το που θα συνεχίσει την καριέρα του, αφού με άνεση πήρε την πρώτη θέση στον «Ναό της ταχύτητας».

Δίπλα του στην εκκίνηση θα έχει τον ομόσταβλό του και νικητή του Σπα, Τζένσον Μπάτον. Η έκπληξη ωστόσο έγινε στην τρίτη θέση, την οποία κατέλαβε ο Φελίπε Μάσα.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος θέλει να κρατήσει τη θέση του στην Ferrari και… εντός έδρας δείχνει αρκετά ανταγωνιστικός. Ωστόσο, οι… εκπλήξεις συνεχίστηκαν στη Ferrari με τον Φερνάντο Αλόνσο, να μην μπορεί να βρει το ρυθμό που είχε από την αρχή των κατατακτήριων με αποτέλεσμα να κάνει τον δέκατο χρόνο…

Πολύ καλός ήταν ο Πολ ντι Ρέστα με την Force India. Ο Σκωτσέζος πιλότος πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, όμως θα εκκινήσει ένατος, λόγω της ποινής που έχει δεχτεί για αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων.

Από την έκτη θέση θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με τη Red Bull να δείχνει πως δεν μπορεί να βρει το κατάλληλο στήσιμο για το ιταλικό σιρκουί.

Q2: Αρνητική έκπληξη ο Μαρκ Γουέμπερ…

Στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών ομάδες και πιλότοι δοκίμασαν τη μεσαία γόμα. Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την αλλαγή των ελαστικών, αφού και στο Q2 ήταν ταχύτερος από όλους τους υπόλοιπους πιλότους.

Η υποτονική εικόνα της Red Bull στις ελεύθερες δοκιμές συνεχίστηκε και στις κατατακτήριες με τον Μαρκ Γουέμπερ να μένει εκτός τελικού, την ώρα που ο Σεμπάστιαν Φέτελ προκρίθηκε κάνοντας τον ένατο χρόνο.

Στον τελικό δεν κατάφερε να περάσει ούτε ο Ζερόμ ΝτΆμπρόσιο με τη Lotus. Οι υπόλοιποι πιλότοι που έμειναν εκτός τελικού είναι οι εξής: Μαλδονάδο-Σένα (Williams), Ρικιάρντο-Βερνιέ (Toro Rosso) και Πέρες (Sauber).

Q1: Μεγάλος άτυχος ο Χούλκενμπεργκ

Με τη σκληρή γόμα βγήκαν οι περισσότεροι πιλότοι στην πίστα της Μόντσα για την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών (Q1). Μεγάλος άτυχος της πρώτης περιόδου ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος εγκατέλειψε λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας, λόγω του κιβωτίου ταχυτήτων του.

Τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari, δείχνοντας έτοιμος για τη διεκδίκηση της πολ ποζίσιον.

Μάχη για μία θέση στον… ημιτελικό έδωσαν οι Κοβαλάινεν και ΝτΆμπρόσιο, με τον τελευταίο να παίρνει την πρόκριση.

Ο Βέλγος πιλότος τρέχει για λογαριασμό της Lotus, αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Ρομάν Γκροσεάν.

Στον αντίποδα, οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον.. ημιτελικό είναι οι εξής: Κοβαλάινεν –Πετρόφ (Caterham), Γκλοκ- Πικ (Marussia), Καρθικέγιαν-Ντε λα Ρόσα (HRT) και Χούλκενμπεργκ (Force India).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, McLaren

2. Μπάτον, McLaren

3. Μάσα, Ferrari

4. Ντι Ρέστα, Force india

5. Σουμάχερ, Mercedes

6. Φέτελ, Red Bull

7. Ρόσμπεργκ, Mercedes

8. Ραϊκόνεν, Lotus

9. Κομπαγιάσι, Sauber

10. Αλόνσο, Ferrari

11. Γουέμπερ, Red Bull

12. Μαλδονάδο, Williams

13. Πέρες, Sauber

14. Σένα, Williams

15. Ρικιάρντο, Toro Rosso

16. Ντ’Αμπρόσιο, Lotus

17. Βερνιέ, Toro Rosso

18. Κοβαλάινεν, Caterham

19. Πετρόφ, Caterham

20. Γκλοκ, Marussia

21. Πικ, Marussia

22. Καρθικέγιαν, HRT

23. Ντε λα Ρόσα, HRT

24. Χούλκενμπεργκ, Force India

Πηγή: sday.gr