“Πέρα από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τις επιπτώσεις στα εδάφη και τον τοπικό υδροφορέα, η παρουσία του λιγνίτη σε περιοχές έχει αποδειχτεί ότι «διώχνει» άλλες δραστηριότητες.

Τα στοιχεία της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία, που δυστυχώς είναι πρωτοπόρα τόσο στη λιγνιτική παραγωγή, όσο και στην ανεργία, το πιστοποιούν απόλυτα. Επιπλέον με τον καταλογισμό κόστους των ρύπων από το 2013, ο “φθηνός λιγνίτης” αποδεικνύεται ακόμα και σε άμεσο επίπεδο ιδιαίτερα ακριβός. Μια ημιορεινή περιοχή σαν την Ελασσόνα, έχει εντελώς διαφορετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που η όποια σκέψη για εξορύξεις θα τα ακυρώσει”.

Αυτά τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στη Λάρισα ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Παρών σ’ αυτή ήταν και ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Τσέκος, που αναφέρθηκε ειδικά στις κινητοποιήσεις των φορέων της ευρύτερης περιοχής κατά των σχεδίων εξόρυξης λιγνίτη στην Ελασσόνα.
“Δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση στον αγώνα όλων των φορέων, αποφασίσαμε ανοικτή εκδήλωση στην πόλη για σήμερα, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί επίσης εκεί η συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων”, τόνισε.

Από την πλευρά της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης, μίλησε ο συντονιστής της, Κώστας Κούτσικος, ο οποίος τεκμηρίωσε την αντίθεση των Οικολόγων Πράσινων στο λιγνίτη και εστίασε στην ενίσχυση μορφών της τοπικής οικονομίας.

Πηγή: energypress.gr