Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το καταναλωτικό κοινό και απαντώντας στην πρόκληση του Προγράμματος «Καλλικράτης» η ΔΕΥΑΒ, έχοντας ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τον κάτοικο-καταναλωτή του Δήμου, αποφάσισε και μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενός χρόνου περίπου εγκρίθηκε τελικά, με την  351/2012  απόφαση του Ε΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης  μεταξύ της ΔΕΥΑΒ και της κοινοπραξίας  ΑΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Γ- Α.ΓΑΡΟΣ-Ξ.ΚΟΧΛΙΑΔΗΣ-Χ.ΓΑΡΟΣ ΟΔΟΜΠΕΤΟΝ ΑΤΕ αναδόχου εταιρείας του έργου της αποχέτευσης Μακροχωρίου.

Η παραπάνω απόφαση προήλθε μετά από μια σειρά διαδικασιών που αφορούσαν τη δημοπρασία , την υποβολή ενστάσεων, τη εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων και τις σχετικές αποφάσεις της επιτροπής αναστολών του συμβουλίου της επικρατείας  με την οποία  απορρίφθηκε η προδικαστική προσφυγή της αιτούσας εταιρίας και  τις σχετικές αποφάσεις τόσο του Ε’ κλιμακίου, του VI τμήματος και του τμήματος μείζονος  αναθεώρησης –επταμελούς σύνθεσης του ελεγκτικού συνεδρίου.
Το έργο της αποχέτευσης Μακροχωρίου είναι προϋπολογισμού € 6.536.000,00 , είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΡΑ   «Περιβάλλον και αειοφόρος ανάπτυξη», ενώ με την υλοποίησή του θα δοθεί επιτέλους,  οριστική λύση,  στο πρόβλημα της αποχέτευσης του Μακροχωρίου. Το υπο κατασκευή δίκτυο θα συνδεθεί με την εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού της Βέροιας  που είναι και ο τελικός αποδέκτης.
Σε τηλεφωνικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ είπε μεταξύ άλλων :
« Επιτέλους τέλος , σε ένα κυκεώνα διαδικασιών. Ελπίζουμε  πως μέσα στον Αύγουστο θα  γίνει η υπογραφή της σύμβασης και εφόσον δεν ολιγωρήσει η αρχαιολογία για τον ορισμό αρχαιολόγου, για το υποέργο της, σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του μεγάλου έργου που περιμένουν με ανυπομονησία όλοι οι κάτοικοι του Μακροχωρίου..

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην  ευτυχή για την υπηρεσία κατάληξη, διότι υπήρχε και το ενδεχόμενο της απένταξης του έργου (περίπτωση που αποφύγαμε οριακά ).

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στους λιγοστούς συνεργάτες μου, της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΒ  και  τους εξωτερικούς νομικούς συμβούλους που χειρίσθηκαν τις δικαστικές προσφυγές , την Δέσποινα Τσεπελάκη, τον Γιάννη Μαριώρα Δικηγόρο Αθηνών και βέβαια τον Κώστα Πουλασουχίδη.
Τα συγχαρητήρια ανήκουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΒ για τις σωστές του αποφάσεις.
Μπράβο σε όλους! ».
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα