Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη και ο Πρόεδρος της ΚΑΠΑ, Παύλος Παυλίδης, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Διαμέρισμα Ριζωμάτων  προκειμένου να συναντήσουν και να προτείνουν στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Λυκείου Ριζωμάτων την παρακολούθηση δωρεάν προγράμματος  τηλεκπαίδευσης, e-learning, για την  προετοιμασία τους στην εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Φροντιστών Ν.Ημαθίας εγκαινιάζει μια προσπάθεια παροχής δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε πρώτη φάση στους μαθητές της Γ’ λυκείου με το σύστημα ασύγχρονης εκπαίδευσης.
Η Δήμαρχος Βέροιας, στην συνάντηση ανέφερε τα εξής: « Η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε τις μέρες αυτές, η χιλιομετρική απόσταση από την πόλη της Βέροιας και  το κόστος μετακίνησης ανά μαθητή μας οδήγησαν στην εύρεση λύσης για την υποστήριξη της φροντιστηριακής αγωγής των μαθητών της Γ’Λυκείου του πρώην Δήμου Μακεδονίδος και των υπόλοιπων ορεινών περιοχών του Δήμου Βέροιας ,μέσω του προγράμματος «Έξυπνος Οικισμός» και της πλατφόρμας e-learning. Το  όφελος που θα αποκομισθεί από την υιοθέτηση νέων καινοτόμων ενεργειών και δράσεων θα συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και στην προκειμένη περίπτωση την εκπαίδευση των μαθητών».
Παρόντες στην συνάντηση ήταν  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριζωμάτων, Γεώργιος Οικονόμου, ο Διευθυντής του Λυκείου Ριζωμάτων, Μιχάλης Μπήκου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Ημαθίας, Νικόλαος Ρουσσάκης, οι μαθητές του Λυκείου  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βέροιας.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα